Oi voi, kun päivitykset ovat taas myöhässä... Tässä viime viikon treenikuulumisia:

Gitta
"Taitojen testaus" oli täysi floppi. Tarkoituksena oli siis testailla millä mallilla avon liikkeet ovat ja selväksi kävi, ettei mikään suju (ainakaan tuona päivänä).
- ensimmäistä kertaa Gitta pelleili noutokapulan kanssa, pyöritteli suussa eikä tuonut ollenkaan. Lisäksi otti varaslähdön. Pieni muistutus, ettei tuollainen käy ja sen jälkeen ei huvittanut nouto enää yhtään.
- seuraaminen ihan hyvää, vasemmalla käännökset vaativat hiomista (täysin ohjaajan laiskuutta)
- jättöliikkeistä maahanmeno oli nopea ja varma, pysyi hyvin kun kiersin selän taakse. Seisomisen kanssa on ollut taas vaikeuksia, Gitta vain jatkaa seuraamista ihan kuin ei olisi käskyä kuullutkaan tai sitten menee maahan.
- luoksetulon pysäytystä ollaan treenattu enimmäkseen tolpan/puun kierron yhteydessä, ettei luoksarin vauhti hidastu liikaa. Ei ollut hitaudesta tietoakaan, muttei myöskään pysähdyksestä.
- kaukokäskyjä ollaan harjoiteltu paljon ja ties millä eri konsteilla/palkoilla, kokeenomaisena liikkeenä ei kuitenkaan toiminut. Maan vetovoima on voimakas, ei nouse niin ei. Maahanmenot edelleen käsittämättömän nopeita ja hyviä, vaikkei niistä edellenkään olla palkattu, vaan siitä istumisesta.

Hyppyestettä en viitsinyt hangesta kaivaa, joten se jäi kokeilematta. Itselläni alkoi pinna palamaan harjoituksen aikana, jote Gittakin lopahti täysin.

Toisella treenikerralla päätin vain leikkiä Gitan kanssa sen lempileluilla ja ottaa leikin yhteydessä vain muutama pieni liikkeen osa. G leikki ja taisteli patukalla todella hyvin ja innokkaasti, hyvä! Yhtäkkinen lelun häviäminen ja käskysanan kuuleminen sai Gitan ihan hämilleen ja muutaman kerran piti googlettaa ennen kuin hiffasi, että ahaa leikki loppui ja nyt pitääkin tehdä jotain muuta :D. Lopuksi otettiin pihan viereisellä peltoläntillä pari esineruudun tapaista lelun etsintä harjoitusta.

Perjantaina treenasimme agilitya keskenämme ryhmäläistemme kanssa, kun kouluttaja ei päässyt tulemaan. Saatiin kuitenkin hyvä treeni tehtyä. Gitta meni rataharjoituksen oikein hyvin ja irtosikin sivusuunnassa suhteellisen pitkälle. Toisella kierroksella tehtiin sama rata medirimoilla ja keskityttiin vain vauhtiin ja vireeseen. Pitääkin useammin tehdä pieniä harjoituksia matalilla rimoilla ja lelu kädessä.
  Treenin päätteksi teimme hyppysuoran, teemana siis irtoaminen. Gitta lähti irtoamaan kerta kerralta paremmin ja kun viimeisellä kerralla suoran päässä odotti iltaruoka, ei koiruutta pidätellyt enää mikään. Näitäkin lisää!

Manun kanssa ollaan puuhailtu aktivointijuttuja sisällä ja ulkona mm. esine-etsintää pihalla ja pellolla, temppuja, tokoa, naksutinjuttuja ja leikkimistä.