Ensimmäiset talvitreenit takana BAT-hallissa Petikossa! Itse näin hallin ensimmäistä kertaa, kun en viime viikolla päässyt talkoisiin enkä keskiviikkona Manun ekoihin treeneihin. Mukavampaa talvitreenipaikaa saa hakea; lämmin, valoisa ja mattopohjainen halli. T-paidassa on mukava treenata talvella :)

Mutta itse treeneihin... Gitan kanssa on ollut parin viikon tauko ja se näköjään teki oikein hyvää. Vauhtia alkoi löytymään jo mukavasti eikä into lopahtanut ollenkaan 12 esteen mittaisen radan aikana, vaikka jouduimmekin monia kohtia ottamaan uudestaan. Tänään Gitta rupesi kehittelemään hankaliin kohtiin omia helpotuksia kuten kummallisia paikalla pyörähdyksiä ja riman alituksia, mutta olen siitä melkeinpä iloinen, koska ennen sillä oli tapana juosta suorinta tietä häntä koipien välissä luokseni ilmeellä "mamma apuva, nyt joku meni tosi pahasti pieleen, ethän oo vihanen mulle". Muutama rohkaiseva taputus ja tuplarimat kehiin kera terävämmän ohjauksen ja käskytyksen niin johan alkoi sujumaan. Ensimmäistä kertaa Gitta lähti myös hakemaan esteitä (olkoonkin, että ne olivat vääriä ;)), mm. alun hyppykuvion vieressä oleva houkutteli niin paljon, että sinne oli pakko karata muutaman kerran.

Radan lisäksi harjoittelimme kontakteja, rengasta ja keppejä. Kontaktit meni ok. Vauhtia on tosin tullut siinä määrin, että suunnittelin jo hihnamiehen palauttamista hetkeksi aikaa, ettei kontaktit ala lipsumaan. Ei kiitos enää toista kontaktiongelmakoiraa. Kepitkin sujuivat oikein vauhdikkaasti, paremmin kuin koskaan! Vähän tassut lipsuivat matolla, mutta muutaman liukastumisen jälkeen Gitta tajusi hyvän tekniikan tasapainossa pysyäkseen. Rengas on tuottanut alusta asti hankaluuksia ja harjoittelimme sitä nyt matalimmalla korkeudella. Muutaman kerran Gitta pääsi livahtamaan välistä, mutta muuten itsenäinen suorituskin alkoi sujumaan, kun toisella puolilla odotti namilautanen.

Kaiken kaikkiaan siis oikein onnistuneet treenit, vaikkei radalle tekninen puoli ollut ihan huipussaan. Hienoa, että intoa ja asennetta alkaa löytymään ja Gitta alkaa saamaan luottamusta!