Avasimme Gitan kanssa tänään virallisen agilityuramme Vantaalla. Tai no agilityuran ylipäätään, eihän me olla edes missään epävirallisissa käyty koittamassa ;). Tuomarina oli Risse Koponen, joka oli tapansa mukaan suunnittelut vaikeahkot radat.

Ensimmäisellä radalla tippui yksi rima, koska oma käteni laski. Kepeiltä tuli toinen vitonen, kun Gitta ei sitten hakenutkaan keppejä kunnolla. Enpähän ainakaan itse tunkenut väliin.. Muuten oikein siisti rata! G pysyi lähdössä hyvin paikallaan ja otti kontaktit nätisti. Nollia tuli luokassa vain yksi ja kympillä sijoituimme neljänsiksi.

Hyppyrata oli mielestäni vaikea ykkösluokan rata. En ainakaan koskaan Manun kanssa ykkösissä kisatessani törmännyt vastaavaan. Kepit olivat täsmälleen samassa paikassa ja samassa kulmassa kuin ensimmäiselläkin radalla eikä G edelleenkään hakenut..?! Ei kuitenkaan saatu kieltoa, koska ehdin itse härkkimään koiran oikeaan väliin. Keppien jälkeinen hyppykuvio meni ohjaussuunnitelman osalta ihan sekaisin, kun en millään ehtinyt tekemään suunnittelemiani valsseja. Plan B tuli kyllä nopeasti mieleen, mutta kun takaaleikkaukset ei toimi niin siitä ei ollut mitään apua. Ensimmäinen takaaleikkaus onnistui tuurilla, toinen ei --> Gitta meni muurin ohi ja hyppäsi sen takaisin väärältä puolelta eli tulokseksi HYL. Tehtiin kuitenkin 15 ensimmäistä estettä puhdasta rataa, joten ei huonompi homma lainkaan :)

Hyppyradan tulostaso oli heikonlainen, hylkyjä tuli paljon ansaesteiden ja hankalien putken päiden takia, joten olen hyllystä huolimatta oikein tyytyväinen. Nollia ei tainnut tulla yhtään..? Radalla oli myös rengas, joka on aiheuttanut paljon harmaita hiuksia, mutta ainakin tänään se meni hyvin.

Oli aivan ihanaa kisata pitkästä aikaa ykkösissä. Vieläpä sellaisen koiran kanssa, joka osaa kontaktit ja kuuntelee ohjausta :)

Ensiviikonloppuna on vuorossa syysskabat. Manu on ilmoitettu kaikkiin neljään starttiin (huoh..) ja Gitta molempina päivinä yhteen. Saa nähdä miten sekavaa ohjausta onnistun kehittelemään :)