Eilen kävimme päivällä treenaamassa Milon ja Manun kanssa BAT-hallilla.

  Aloitimme Milon kanssa jumppasarjalla, jota teimme viime syksynä Gitan treeneissä. Maxikoirilla sarjan ensimmäinen rima on 30-35 cm korkeudella, muut 40 cm ja esteiden väli on 6 ohjaajan jalkaterän mittaa eli meikäläisen räpylöille suunnilleen 1,5 metriä. Laitoin suoralle yhteensä 5 hyppyä. Rimat pysyivät kannattamillaan, mutta tekniikka oli vielä hukassa etujalkojen töminästä päätelleen.
  Toisen hyppysuoratreenin teimme treenin puolivälissä. Yhteensä 6 hyppyä, esteiden väli vaihdellen 3-6 metriä ja rimat korkeuksilla 45-60 cm. Vaihdoin esteiden väliä ja/tai rimojen korkeuksia jokaisen kerran jälkeen. Ensimmäisen vaihdon jälkeen Milo hämääntyi vaihtuneista etäisyyksistä ja korkeuksista ja kolautti viisi rimaa alas. Sen jälkeen alkoi kuitenkin katsomaan tarkemmin miten koipensa asettelee.

Hyppyharjoitusten lisäksi harjoittelimme irtoamista ja takaaleikkauksia putkella, rengasta, kontaktiesteitä ja keppejä. Putkiharjoitukset sujuivat todella hyvin eikä renkaankaan kanssa ollut mitään ongelmaa. Kontakteilla Milo on tietysti vielä remmissä, mutta enää sitä ei tarvinnut jarrutella läheskään niin paljon kuin kesällä, liekö tehnyt ajatustyötä puolen vuoden tauon aikana ;). Kepitkin sujuivat jo melko varmasti niin että kuljin itse etuperin enkä näyttänyt kädellä. Viimeisen kepin kohdalla Milo alkoi ennakoimaan pallon heittoa (vaikken kehunut / kaivanut palloa taskusta) ja jätti sen helposti kiertämättä.

--------------------------------------------------------------------------

Manun kanssa en ehtinyt treenailla päivällä kuin viitisen minuuttia, kun piti kiirehtiä hakemaan veljeä koulusta. Siispä se pääsi illalla mukaan Gitan treeneihin. Koutsimme ei päässyt tällä kertaa paikalle, mutta onneksi yksi ryhmäläisistä oli tajunnut printata pari rataharjoitusta. Tein Gitan kanssa medirimoilla (45 cm). Ratapätkä sujui tällä kertaa todella hyvin ja G irtosikin ihan kivasti putkille ja hypyille valssikuviossa. Rengas oli radalla todella vaikeassa kulmassa ja kaikille kerroilla se onnistui, jes!
  Toinen rata meni yhtä hyvin ja vauhdikkaasti kuin ensimmäinenkin. Gitalle on hioutunut todella hyvä ja vauhdikas pujottelutekniikka, Milokin pitäisi saada liikkumaan yhtä matalana. Myös kontaktit olivat varsin nopeat ja terävät.

Manu pääsi myös tekemään molemmat radat. Ensimmäisellä radalla saatiin vähän vääntää rautakankea, mutta kyllä sekin loppujen lopuksi sujui. Yllättäen puomin kontakti sujui paremmin kuin A:n. Toinen rata menikin jo paremmin, siinä ei tosin ollut mitään pahempia ansakohtia tai muita tiukkoja paikkoja.