Tänään vietimme pitkän kymmentuntisen päivän Aussie Openin merkeissä Espoon Puolarmaarissa. Kyseessähän oli siis perinteinen epävirallinen näyttely, jossa koirat arvostellaan väreittäin. Koiria oli ilmoittautunut mukaan 150! Urokset, ROP-pennun sekä jälkeläisryhmät tuomaroi Emmy Adasiewicz ja nartut, Best In Shown sekä kasvattajaryhmät Joni Johnson. Molemmat tuomarit ovat USA:sta ja he kasvattavat aussieita kennelnimellä Terra Blue.

Pentujen jälkeen ensimmäisinä olivat vuorossa mustat koirat. Pyörähdin pikaisesti uroskehässä Roopen (Team Chenas Sierra Nevada) kanssa, mutta kakaralla tuli niin kova ikävä mamia, että vaihdoimme omistajan remmin päähän :)

Punaisia narttuja oli 17. Gitta poimittiin ensin kahdeksan parhaan joukkoon ja suureksi yllätykseksi sijoitettiin lopulta toiseksi! Voiton vei Milon Lempi-sisko (Hazelmoor Kismet Kisses). Gitalla oli mukava arvostelu, vaikkakin tuomari huomautti liian pystyistä korvista (jenkeissä korvien kuuluu olla melko raskaat) ja pitkästä rungosta.

Blue merle uroksissa esitin Erikan Huugon (Hazelmoor Mozzarella Moon). 21 koiran luokassa Huugoa ei otettu jatkoon. Sen sijaan Huugo oli samana aamuna Tervakosken näyttelyssä ROP sertin ja cacibin kera :)

Red merlet olivat viimeisenä iltapäivällä, uroksia oli 11. Milo pääsi jatkoon ja sijoittui luokassa kolmanneksi! Milon isä Pirate (Captain Kidd of Imagineer) jyrää kehissä edelleen ja oli tänäkin vuonna paras red merle uros 11 vuoden ikäisenä, todella hienoa.

Milo oli mukana myös Hazelmoorin kasvattajaryhmässä sekä Piraten jälkeläisryhmässä. Kasvattajaluokassa valittiin vain voittaja (kennel Drover's), mutta muiden ryhmien sijoituksia ei selvinnyt. Piraten jälkeläisryhmä sijoittui kolmanneksi (yhteensä viisi ryhmää), mukana olivat Milon lisäksi Stella (Hazelmoor Koh-I-Noor), Fasu (Hazelmoor Kola Karamel) sekä Lempi (Hazelmoor Kismet Kisses). Tuomari mukaan tytöt ovat hyvin samaa tyyppiä isän kanssa, mutta Milo poikkesi joukosta. Kaunis ja ihana koira, mutta valitettavasti ei kuulunut samaan sarjaan. Liekö Milo miehistynyt viimeisen vuoden aikana vai mitä, mutta tähän saakka sitä on aina sanottu niin Piraten näköiseksi ;)

Lisäksi Milo ja Gitta kävivät silmäpeilauksessa ja antamassa verinäytteen kaihigeenitutkimukseen. Gitalla näkyi edelleen samoja vaarattomia sumentumia kuin viime marraskuussakin (merkittiin tuolloin "muut mykiömuutokset, ei perinnöll."). Milolla näkyi myös jotain rihmasystemeejä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta silmään/näköön millään tavalla eivätkä kehity miksikään. Molempien silmät siis terveet :)