Olinpa reipas ja kävin vielä tänään ajotunnin lomassa tekemässä Gitalle helpon motivaatiojäljen (n. 40 metriä pitkä suora, 2-5 metrin välein makkaraa ja päässä yksi esine). Ajeltiin kotiin ja suunnilleen tunnin päästä lähdin Manun ja Gitan kanssa talsimaan kohti pellon reunaa. G jäljesti ihan hyvin ja tarkasti sekä ilmaisi hyvin loppuesineen, mutta ihmettelin heiluvaa häntää. Normaalisti, kun G oikeasti keskittyy jäljestämiseen ja tekee intesiivistä työtä, sen häntä on ihan paikallaan ja "painunut" alas. En suinkaan ole omasta päästäni tätä teoriaa temmanut, vaan viime kesän aussieleirin jälkikouluttaja valotti asiaa :). Joka tapauksessa täytyy ensi viikolla käydä tekemässä pellolle kulmaharjoitusjälki ja loppuviikosta vielä metsään lyhyehkö 1-2 kulman jälki helpompaan maastoon kuin eilen.

Kun kerta pellolla oltiin ja treenikamatkin oli mukana niin päätin saman tien ottaa vähän esineruutua molempien koirien kanssa. Jaksoin talloa helteessä n. 10 x 40 metriä ruudun polven korkuiseen heinikkoon. Vein ensin Manulle esineen ruutuun sivukautta ja hain vasta sitten koiran ladon luota. Manuahan ei tarvinnut kahta kertaa käskeä esinettä etsimään, se lähti kuin tykin suusta, vaikkei raukkis nähnyt yhtään eteensä korkeassa heinikossa. Manu joutui todella tekemään töitä, kun ei edes tuuli tuonut yhtään hajua esineestä, mutta sieltä se hanska vain löyty :). Toisen laitoin vähän helpompaan paikkaan, missä heinä oli vähän matalampaa ja hyvin sekin löytyi.

Gitan ensimmäisen esineen vein niin, että jätin koiran lähetysreunalle istumaan ja vein esineen näkyvästi ruudun perälle. G irtosi hyvin ja etsi itsenäisesti ilman lisäkäskyjä. Toisen vein sivukautta niin, että jätin Gitan ladon oveen kiinni. Hain koiran ja seuruutin sitä lähetysreunalle asti, hetsasin vähän ja lähetin. Taas irtosi todella hyvin ja vaikka tällä kertaa esine ei löytynytkään ihan heti niin Gitta ei lopettanut työskentelyä, vaan jatkoi loppuun asti. Hienoa! :)

Kotiin päästyä koirat olivat aika piipussa, esineruutu oli vaativa ja kuumassa säässä pelkkä parin kilometrin lenkki uuvuutti tehokkaasti.

Huomenna kohti agilitykisoja! Treenattu ei olla aikoihin ja lämpöasteita on luvattu aina hellelukemiin asti, joten mielenkiinnolla odotamme tuloksia ;D