Tänä iltana oli Gitan agilitytreenit. Nyt huhtikuussa treeneissä ei ole kouluttajaa, mutta ryhmän kanssa tehdään kuitenkin toiselle kentälle joku kunnon rata ja toisella puolella saa treenata mitä haluaa.

Varsinainen treenirata oli varsin kiva ja menevä, ehkä ykkösluokan tasoa. Gitalla oli yllättävän paljon intoa ja vauhtia, alku sujui takaaleikkauksineen hienosti. Putken jälkeen rata jatkui lievästi oikealle kaartaen kuitenkin niin, että ohjaajan täytyi olla ulkokaarteessa (koira siis oikealla puolella). G livahti kummallakin kerralla selän taakse vasemmalle puolelle - kuten tokossa. Oikeaa puolta täytyy siis vahvistaa paljon. Loppu sujui oikein kivasti (puolikkaita) keppejä ja A:ta myöten.

Vapaaharkkapuolella otettiin vähän kokonaisia keppejä, kerran G pääsi oikaisemaan yhden välin, mutta muuten ihan ok. Maxirengasta otettiin kutsumalla, ensimmäisellä kerralla koira tuli ali, mutta loput kerrat hyvin. Puomi oli kerrankin kasassa ja sitä piti tietysti treenata urakalla. Otin ensin namilätkän kanssa, mutta viimeiset kerrat pelkkä lätkä ilman namia. G tekee puomin kontaktit ehdottomasti paremmin kuin A:n. Kontaktilla pysyminen on vielä vähän hataraa, koira meinaa luikkia perään ilman lähtölupaa.

Manun oli mukana juuri kontaktien takia. Treenaaminen ja hinkkaaminen tuntui hieman turhalta, kun koira teki niin hyvin - kuten aina treeneissä. Vaikeutin puomin treeniä laittamalla putken alkamaan lopulta vajaan puolen metrin päästä puomin alastulokontaktista. Manu ei ollut huomaavinaankaan koko putkea ja otti kontaktin todella nätisti. Ottaisipa kisoissakin, höh.

Koska meidän jälkeen hallille ei tullut ketään, tein Milolle vielä 10 esteen harjoituksen Peetsan agilitykirjasta. Varsin hyvin Milo lukee ohjaajaa olemattomasta ratakokemuksesta huolimatta, vauhtia ja omaa tahtoa kyllä riittää. Jälkimmäistä ehkä hieman liikaakin aloittelevaksi koiraksi... Tein lopuksi saman harjoituksen Gitan kanssa, täydellisesti meni!

Mahtavat treenit kokonaisuudessaan, erityisesti Gitan osalta. G on muutenkin ollut mielestäni viimeisen kuukauden ajan normaalia tasaisempi eli siis tasaisesti vilkas, iloinen ja tekemisen haluinen. Ilmeisesti steriloinnin vaikutukset alkavat pikku hiljaa näkyä.