Tokoiltiin Gitan kanssa takapihalla iltalenkin jälkeen. Annoin tarkoituksella ruoan noin tuntia ennen treenejä, koska turhan nälkäisenä touhu menee sähläämiseksi eikä tuo riekkuessaan mitään opi.

Luoksetulon pysäytys

En edes koittanut tällä kertaa laittaa takamagneetiksi namia, vaan koitin suoraan patukalla. Otin koiran sivulle, heitin patukan selän taakse ja menin itse n. 5 metrin päähän. Pysähtyminen oli jo nopeampi kuin viimeeksi (perjantai-iltana) ja seisomaan jääminen huomattavasti rauhallisempi. Tehtiin suunnilleen neljä toistoa, jonka jälkeen otin vielä pari tavallista luoksetuloa. Vauhti oli hyvä ja G tuli koko matkan laukalla. Eiköhä tämä tästä lähde :)

Kaukokäskyt

Laiton takamagneetiksi lihapullan palasen. Pääpaino edelleen istumaan nousemisissa ja "sitta" käskyn vahvistamisessa, reilun puolen metrin matkalta sujuu hyvin. Palkkasin välillä myös kädestä, koska Gitta alkoi kääntyä sivulle päin odottaessaan vapautusta takana olevalle namille.

Nouto

Tämä ei sujunut tänään. Harjoiteltiin jälleen naksun avulla kapulan kiertämistä sekä tuomista luoksetulosysteemillä (kapula mun ja koiran välissä, koira ottaa sen suuhunsa matkalla luokseni). Kapulan kierrossa G rupesi pudottelemaan kapulaa heti naksun kuultuaan, joten jätin yksinkertaisesti naksuttimen pois ja kehuin äänellä. Kiertämistä Gitta ei ole vielä hoksannut, mutta eipä sitä olla vielä kovin montaa kertaa tehtykään. Tuomisissa G hidasteli kapulan kanssa, tiputti pari kertaa ja piti huonossa otteessa, höhhöh.

Lopuksi leikittiin, riekuttiin ja temppuiltiin, että jäi päällimmäiseksi hyvä fiilinki :)

Huomenna voisi tehdä jotain muuta, ettei nämä treenit lähde menemään taas siihen, että hinkkaan vaan yksiä ja samoja asioita. Voisi tehdä esimerkiksi vauhtinoutoja (kapulakin voisi muuttua vähän kivemmaksi), paikalla oloa, muutamat kaukkarit ja pieniä seuraamispätkiä + paljon taisteluleikkiä ja frisbeen heittoa.