Vihdoin ja viimein koeviikko ohi ja pääsiäisloma alkaa, jes! Viime perjantaina oli Gitan agitreenit, joissa Milo oli myös mukana. Rata meni G:n kanssa hyvin keppien sisäänmenon ja putkelle takaaleikkauksen osalta, mutta rengas tökki edelleen ja 6 kepin sarjasta jäi taas yksi kiertämättä :(. Okseri meni hyvin, vaikkei olla sitä koskaan treenattu. Milon kanssa ei päästy paljon tekemään, kun oli molemmat kentät käytössä, mutta ehkä parempi niin - Milo oli täydellisellä goofy-tuulella. Herra olisi halunnut vaan baanata täysillä rataa eikä hinkata keppejä tms. pientä.

Lauantaina suuntasimme Manun ja Gitan kanssa purinalle vapaatreenaamaan, tarkoituksena oli harkata Manun kanssa kontakteja ja keppikulmia, Gitan kanssa taas rengasta, kontakteja ja takaaleikkauksia. Perillä odotti mukava yllätys; BAT oli saanut samana aamuna tietää, ettei halli olekaan meidän käytössä sinä päivänä. Ulkokentälle sentään päästiin ja sääkin oli varsin aurinkoinen, mutta esteet olivat tietysti kontissa. Muutaman hypyn, kepit ja renkaan jaksoin raahata pihalle, mutta kontakteista ei puhettakaan - ja niitä kun varta vasten piti treenata. Gitan kanssa harjoiteltiin takaaleikkauksia kahdella hypyllä pallon ja namilätkän avulla, tosi hyvin meni! Olin hirmuisen yllättynyt, että Gitta innostui pallosta, sillä normaalisti pallot eivät voisi vähempää kiinnostaa. Vähän myös tokoiltiin, seuraamiset ja maahanmenot menivät varsin mallikkaasti.
  Manun kanssa tein muutaman haltuunoton ja välistä vedon vierekkäisillä hypyillä sekä keppien avokulmia oikealta. Lähettäminen ei onnistu sitten millään, pitää keksiä joku juttu (=palkka) ensimmäiseen väliin, jotta koira oppisi menemään itsenäisesti.

Viikolla ollaan treenailtu Gitan kanssa tokoa, A:ta sekä vähän keinua, Milon kanssa aloitettu kosketusalustatreeni naksuttimen avulla ja Manun kanssa tehty vähän sitä sun tätä mieltä virkistävää ;). Gitan kontakteilla on nyt uusi ongelma, se kyllä hidastaa kontaktille ja pysähtyy, mutta nyt se on kehittänyt ihmeellisen hyppäyksen A:n harjalla (ottaa silti kontaktin hyvin). Koska noilla hyppäyksillä on tapana kasvaa, laitoin eilen namin A:n harjalle, jottei hyppäisi ja hyvin toimi. Keinua ollaan aloilteltu parin päivän ajan, siinä ei mitään erikoista toistaiseksi. Ei pelkää pientä rämähdystä ja ottaa kontaktin hyvin.
Tokoa ollaan otettu kolmisen kertaa, normaalin tapaan hyvin vaihtelevalla vireellä. Tällä kertaa saldona mahdoton ylivire ja häsläys, oikein sopiva ja toimiva vire sekä evvk päivä. Edistyksen askel on silti tapahtunut, G on alkanut vihdoin ja viimein tajuamaan uudelleen opetetun perusasennon "sida" käskyllä! Ei enää yritä kiertää takaa, vaan hakee melkoisen hyvin suoraan sivulle. Ja mikä parasta, tällä tyylillä perusasennot ovat suoraakin suorempia :)

Milon kosketusalustatreeni on edennyt superhyvin, äijä tajuaa homman idea täydellisesti. Täytyy alkaa liittämään mukaan käsky sekä siirtää treeniä pikkuhiljaa eri maisemiin eli toisin sanoen ulos.

Hävettävän vähän ollaan ehditty lenkkeilemään koeviikon aikana, joten nyt täytyy ryhdistäytyä kunnolla. Pellotkin ovat jo sen verran kuivahtaneet, ettei koiria tarvi pestä jokaisen lenkin jälkeen. Varmaankin vapaana riekkumisen puuttesta johtuen rouva G on ollut sisällä aivan mahdottoman vilkas ja lisäksi kehittänyt aivan uuden (ja itseasiassa ensimmäisen) tempauksen: hyppäämällä keittiön ruokapöydälle näkee sekä keittiön että kodinhoitohuoneen ikkunoista suoraan ulos meidän pihalle ja tielle! En tiedä pitäisikö huutaa hurraata, että G on aivan oma-aloitteisesti keksinyt jotain vai olla vihainen. Joka tapauksessa Gitalta varsin nerokas keksintö, kun en itsekään tajunnut tuota syytä ennen kuin kipusin pöydälle istumaan :D

Kotisivujen päivitys on aivan retuperällä johtuen ensinnäkin siitä, että ennen koeviikkoa väsäsin innolla uutta ulkoasua muutaman viikon ajan - mutta en sitten loppujen lopuksi ollutkaan siihen tyytyväinen ja koko helahoito päätyi roskakoriin. Täytynee pääsiäispyhien aikana yrittää laittaa muutama maaliskuun kuva galleriaan sekä aloittaa uuden ulkoasun tekeminen. Blogin otsikkokuvassakin esiintyy vain Manu & Gitta, vaikka Miloinenkin esiintyy täällä nykyään agilityn merkeissä.

Varsin agilityn täyteinen kevät tulossa; kaikkien kolmen koiran treenit, huhtikuun ajan Gitan esteklinikka sekä Manun kaikki kisat. Lisäksi lupauduin kouluttamaan IMPHA:an alkeisryhmää ja olen mukana järjestämässä kyseisen seuran epävirallisia kisoja 20.5. Hallikauden loppu meinaa myös useampia talkoita BATissa.

Manun huhtikuun kisat:
8.4. Helsinki 2 x agi + HR
14.4. Kirkkonummi 2 x agi
22.4. Järvenpää 2 x agi