Eilen otettiin Manun kanssa pari noutoa sisällä. Ihan mukavasti menivät, mutta edelleen jarrunappula oli kateissa ja kapulan nostaminen oli aikamoista rynnimistä.

Tänään piti mennä ulos ottamaan vähän seuraamista, luoksetuloa ja kaukkareita, mutta kun aamulla mittari näytti yli -20 astetta pakkasta, päätin suosiolla treenata sisätiloissa ;). Kaukkarit (kaikki asennonvaihdot) menivät erinomaisesti, myös maasta seisomaan ja istumaan nousut. Palkkasin satunnaisesti (välillä yhden täydellisen vaihdoin, välillä taas hieman pidemmän sarjan) jälkeen heittämällä pallon koiran selän taakse. Etäisyyttä oli vain muutama metri.

Seuraamista oli käännöksineen hieman hankala treenata sisällä, eipähän tullut ainakaan tehtyä liian pitkiä pätkiä. Seuraaminen oli oikein sujuvaa ja Manuksi myös varsin tiivistä, ainoastaan liikkelle lähdössä kontakti aina herpaantuu hieman.

Luoksetuloa pysäytyksineen pääsemme toivottavasti treenaamaan päivemmällä, kun ja jos pakkanen lauhtuu.

Lopuksi otin vielä esineilmaisun alkeita (takana yksi treenikerta pari päivää sitten). Manun kanssa päädyin aikalailla perinteiseen systeemiin: namirasian päälle esine (tässä tapauksessa lapanen), koira kutsutaan > käsketään maahan niin että esine jää etujalkojen väliin ja palkataan. Manu hiffasi jo edellisellä kerralla koko homman, tänään ei tarvinnut antaa "maahan" käskyä ollenkaan, vaan se meni heti maahan esineen luo päästyään. Otin viitisen toistoa, joista kaikki onnistuivat juuri niin kuin pitikin :)

Manun kanssa treenatessani laitoin Gitan ja Milon kodinhoitohuoneeseen oven taakse odottelemaan. Milo oli ilmeisestikin sitä mieltä, ettei tällainen järjestely kelpaa - se oli nimittäin vetänyt kaikki pyykit lattialle ja ison lelukopan sisältöineen (noutokapuloita, jälkikeppejä, palloja, patukoita, pehmoleluja ja kaikkea muuta kivaa) lattialle. Siellä se iloisena askarteli pallon kanssa keskellä lelumerta ja Gittakin oli jo ehtinyt syödä peukalon nahkahanskasta :P

Gitta viettää toista vapaapäivää allekirjoittaneen yrittäessä löytää parempaa asennetta ja motivaatiota sen kanssa tokoiluun.