Kiirettä on pitänyt enemmän ja vähemmän koko viikon... Vähän ollaan kuitenkin tokoiltu Gitan kanssa, vaikka en ole tänne ehtinyt kirjoittamaan.

Nouto alkaa olla pikku hiljaa kasassa. Hienosäätöä kaivataan tietenkin, mutta kaikki osaset ovat nyt ok ja niitä on yhdistelty. Lähinnä ripeä luovutus vaatii vielä treeniä ja ennnen kaikkea vahvistusta, koska hitaus johtuu suurimmaksi osaksi epävarmuudesta. Lisäksi täytyy muistaa tehdä myös vauhtipalautuksia, ettei vauhti ihan kokonaan hiivu luovutustreenin takia.

Kaukkarit on menny taas paremmin, istumaan nousu on ollut se vaikein juttu. En käsitä edelleenkään miksi Gitta tarjoaa niin hienoja ja nopeita maahanmenoja, vaikken niistä palkkaa. Istumisista tullut ties mitä superkivayllätyksiä, mutta siitäkin huolimatta välillä vaatii kaksoiskäskyn. Etäisyyttä on ollut 1-5 metriä. 5 metriä eilen kun treenattiin ruokailun yhteydessä broilerinsiivillä ja motivaatio oli niin huipussa, että tiesin istumisten onnistuvan varmasti. Hienosti meni :)

Luoksetulon pysäytys on ihan hyvällä mallilla. Keskellä viikkoa Gitta alkoi yhtäkkiä tekemään tosi hienoja pysähdyksiä mutta menemällä maahan (tässäkin liikkeessä) ?! Teki tosi nättejä, varmoja ja nopeita maahanmenoja ja oli juuri sen näköinen, että juuri näin pitää toimia kun kuulee "seiso" käskyn.. Eilen taas teki parhaimpia seisomisia koskaan, kun selän takana odotti broilerinsiipi. Ihme ja kumma, ettei luoksetulon vauhti hidastunut silti yhtään. Täytynee treenata enemmän broilerinsiivillä ;)

Manukaan ei sentään ihan sohvakoirana ole ollut. Ollaan leikkimisen lomassa treenailtu mm. kaukokäskyjä (kaikki vaihdot pitkällä etäisyydellä), seuraamista, noutoa, askelsiirtymisiä ja voi-evl luoksetuloa. Kaikki on sujunu tosi hienosti, voitaiskohan me hypätä suoraan alokkaasta voittajaan ;)