Eilen illalla olimme Gitan kanssa Röykässä Riikan vetämissä agilitytreeneissä.

Ensimmäinen ratapätkä vaikutti helpohkolta, mutta osoittautui lopulta todella hyödylliseksi tekniikkatreeniksi meidän yksinkertaisiin ongelmiin. Saatiin todella hyviä vinkkejä.

- älä opeta koiraa siihen, että viet sen joka esteelle. Toiselle putkelle takaaleikkaus kyllä onnistui, mutta Gitta lähtee tahmeasti. Siis paljon lähetyksiä treeneissä, että koira oppisi pikku hiljaa itsenäisemmäksi.

- kepeille lähetys oli hyvin samanlainen kuin eilisissä kisoissa (putki-kepit / pussi-kepit). Koska mulla jäi aikaa odotella koiraa putkesta, liike pysähtyi ja tietysti koirakin jäi siihen pällistelemään.. Eli reilusti vaan hakemaan koiraa putkesta ja vauhdista lähteys kepeille.

- Loppusuoralla G ei oikein lähtenyt revittelemään, mutta irtosi kuitenkin suht hyvin. "Eteen" käskyä voi siis käyttää vahvisteena, vaikkei koira vielä lähtisikään kuin tykin suusta. Suoratreenejä niin, että erilaisia esteitä (pituus, muuri, hyppyjä, rengas jne.) ja päässä palkka.

- Lisäksi radan alussa oli rengas. Ekalla kerralla G tuli välistä, mutta tehtiin rengasta vähän aikaa yksittäin ja sen jälkeen se sujui myös osana rataa. Tuli siis oikein hyvä rengastreeni samalla.

A:n ja puomin kontaktit oli ok paitsi että puomilla G pysähtyi kummallisesti aina liian aikaisin eli etutassut ei ollut maassa. Tajusin, että kontaktilla oli kiinni jäännyt kuivunut koivun lehti, jonka kohdalle Gitta aina pysähtyi. Kun sanoin "alas" uudestaan, G laittoi joka kerta tassun lehden päälle... Hassu koira, oli varmaan sitä mieltä, että siinä oli joku targetti :D. Loogista toisaalta.

Menin toiselle kentälle treenaamaan takaaleikkauksia yhdellä hypyllä. Ensin heitin lelun vastakädellä aina käännyttävään suuntaan ja sen jälkeen vein lelun valmiiksi. Lopuksi tehtiin molemmille puolille pari kertaa ilman lelua ja G tosiaan alkoi jo hiffata käännössysteemiä! Vahvistusta tuo tietysti tarvii, myös muilla esteillä kuten muurilla.

Treenattiin myös keppien hakemista puolikkailla. Vähän epävarmaa vielä, mutta onnistui kuitenkin suht hyvin. Tärkeintä on se, ettei oma liike pysähdy / hidastu liikaa, koska G pysähtyy myös silloin. Voi voi, kun pääsis vapaatreenaamaan...

Tokoiltiin myös vähän pentutokojen aikaan, että saatiin kunnon häiriötä. Tein paljon (...) seuraamista, kontakti oli loistava samoin kuin seuraamispaikka ja vire. Gitta myös painoi jalkaan yllättävän paljon, täytyy katsoa, ettei ala taas poikittamaan tai estä omaa liikettäni tuolla painamisella. Tiivis täytyy olla, mutta ei liikaa. Tehtiin pitkiäkin pätkiä ja palkka oli niiden jälken tietysti superriekkumista :). Muutama jättöliike, molemmat ok.

Vika ratapätkä oli välistävetoharjoitus, joka sujui hienosti. G tulee niin nätisti oman liikkeen mukana (se liike olikin tällä kertaa oikea-aikaista..) ja tekee hyvät lyhyet käännökset. Ei ollut kouluttajallakaan mitään sanomista :)

Kunnon tehotreenit! Gittakin oli ihan poikki treenien jälkeen, ei mikään ihme kun kahdessa tunnissa tehtiin niin paljon kaikkea. Gitan "treenikestävyys" on parantunut kyllä ihan huimasti, viime talvena sen kanssa ei voinut agitreeneissä tehdä kahden ratapätkän välillä mitään pikkujuttujakaan ja treenit oli sentään vain tunnin mittaiset. Tosi hienoa kehitystä on siis tapahtunut tämän vuoden aikana, vaikkei nyt niin hirveän paljon olla treenattukaan :)