...tuli nimittäin tänään Manun agilitykisoista Lohjalla. Ei hylkyjä, muttei myöskään nollia, vaan hillittömästi virhepisteitä sekä yliaikaa! Täysin uutta meille :D. Ensimmäiseltä radalta 15 virhepistettä ja yliaikaa päälle 3 sekuntia, hyppyradalta 10 virhepistettä, mutta aika sentään alittui vajaalla neljällä sekunnilla. Molemmat radat tuomaroi Leena Rantamäki-Lahtinen.

Agilityrata oli varsin kiva, ei mikään ylivaikea. Puomin kontaktin Manu hyppäsi todella törkeästi ja ennen kuin ehdin edes tajuta mitä kävi niin herra paineli jo seuraaville esteille. Sähläyksestä johtuen yhden hypyn ohitus, videolta näkyi, että oma käteni oli ehkä turhan ylhäällä, mutta kroppa oli kyllä todella selkeästi kääntynyt kohti hyppyä. A:lla sitten käytiin pieni tahtojen taisto kontaktin suhteen, kun Manu pysähtyi ennen aikojaan (käsky oli kylläkin hyvin järeä :D). Vaadin kuitenkin menemään alas asti on-off asentoon, johon kului monen monta sekuntia (videolta laskettu jälleen). Radan lopussa Manu vielä kielsi PUTKELLE, kiersi sen ympäri eikä mennyt edes väärästä päästä!! Taisi hellesää sulattaa pikkukoiran aivot totaallisesti.

Hyppyrata oli kolmosten radaksi yllättävän helppo, ei oikeastaan mitään ansoja yhtä putken päätä lukuunottamatta ja todella paljon suoraa. Rimatkin olivat medeillä 35 cm sään takia. Jätin Manun lähdössä kahden hypyn päähän ja kutsuin sitä itse lähes liikkumatta. Kun olisi muistanut, että näin se ensimmäinen rima aina tippuu oli korkeus mikä hyvänsä, mutta kun ei niin siitähän sai sitten kärsiä. Toiset 5 virhepistettä tuli heti kolmannella esteellä eli kepeillä. Manu meni toisesta välistä sisään, kun ohjaaja rynnii niskaan.. JOS olisin lähtenyt enemmänkin yhtaikaa koiran kanssa, ensimmäinen rima ei olisi tippunut enkä olisi ehtinyt sotkemaan kepitystä, noh tulipa taas hyvä opetus. Loppurata meni ihan kohtalaisesti, vaikkakin kaarrokset olivat turhan pitkiä.

Reilun kuukauden treenittömyys ja helle vaativat veronsa näissä pippaloissa. Manu oli vetelä eikä sen kuunnellut käskyjä kovin tarkasti, mutta onneksi näitä helteisiä kisapäiviä ei ole Suomessa kovin montaa vuodessa ;). Yliaika oli ensin hirmuinen shokki, mutta tosiaan videolta näki miten hirveästi aikaa meni A:n kontaktin kanssa pelleilyyn ja putken kiertämiseen niin eipä se mikään ihmekään ollut.

Seuraavat kisat onkin sitten kolmen viikon päästä Järvenpäässä ja tänään olisi tarkoitus ilmoittautua syyskuun kisoihin. Gitankin lupasin ilmoittaa ensimmäisiin virallisiin ennen joulua, joten täytyy kaiketi tarkastella myös lähialueen ykkösluokan startteja :D