Eilen eli keskiviikkona tuli tehtyä Gitalle vuoden ensimmäinen jälki. Koeviikko, kun alkoi sopivasti vapaapäivällä niin pyöräiltiin heti aamusta läheisen pellon laidalle. Aurinko paistoi, lämmintä oli noin +8, jälkeä tehdessä tyyntä, mutta myöhemmin sivutuuli. Tein aika tarkalleen 70 metriä pitkän jäljen, jossa yksi kulma vasemmalle ja yksi oikealle. Nameja (froliceja) satunnaisesti, alussa enemmän, kulmissa ei ollenkaan.

Ennen jäljelle menoa käytiin pellon toisessa päässä harjoittelemassa esineiden (vanha hanska, pieni patukka) ilmaisua. Ensimmäinen ilmaisu sujui tosi hyvin pitkästä tauosta huolimatta. Naksautin ensin esineen löytämisestä, toisen kerran maahanmenosta. Innostuessaan G meinasi heittää homman leikiksi ja rupesi vain riepottelemaan esineitä. Viimeiset toistot sujiuvat taas ihan mallikkaasti, vaikka jäikin muutaman kerran pyörittelemään päätään ensimmäisen naksun jälkeen tyyliin "mitä nyt pitikään tehdä". Maahanmenoa täytyy siis vahvistaa vielä.

Jälki ei ollut kuin maksimissaan 15 min vanha. Olisi ollut fiksumpaa antaa sen vanheta ainakin puolisen tuntia, mutta kun millään en jaksanut itsekseni kököttää siellä pellon reunalla. Laitoin Gitan maahan merkin kohdalle ja lähetin jäljelle. Tutki alun tarkkaan ja lähti hyvin liikkeelle. Teki nenällään pientä siksakkia eli siis kävi haistamassa sekä oikean että vasemman jalan askelmat. Yllätäen alkanut sivutuuli työnsi jäljen hajua vähän sivuun. G meni ensimmäisen kulman ohi n. 20 senttiä, mutta löysi itse pian takaisin (oikealta tuleva tuuli vaikeutti?). Toinen kulma oikealle meni jo todella hyvin, samoin loppu.

Tämän vuoden juttuja: 
- janat
- jälkiesineet
- jäljen siirtäminen pikku hiljaa pellolta metsään ja siitä edelleen erilaisiin maastoihin
- teiden ja ojien ylitykset