Osallistuimme taas aussieiden agilityviikonloppuun Gitan kanssa. Kouluttajina olivat Emilia Rainetoja, Anne-Mari Tenhovalo ja Suvi-Tuuli Tamminen.

Lauantain ensimmäisissä treeneissä Gitta heittäytyi ihan surkeaksi, ei olisi oikeasti voinut vähempää kiinnostaa koko agility. Rata sattui olemaan vielä suht vaikea ja leikkauksia / irtoamista vaativa eivätkä ne sujuneet alkuunkaan, kun Gippanaa sai suorallakin melkein perässä vetää. Jouduttiin ottamaan paljon uudestaan, mikä kyllästytti koiran perinpohjaisesti ja G meinasi lähteä lätkimään radalta. Toinen pätkä oli astetta helpompi ja sain Gittaakin vähän enemmään hereille. Kehuin ja innostin koiraa paljon radalla ja meni paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla.
  Iltapäivällä tehtiin suht helppoa pätkää, johon testattiin erilaisia ohjauskuvioita. G kyllä teki, mutta tahmeasti edelleen ja jouduin olemaan ihan übertarkka ohjauksen kanssa, koska Gitta ei hakenut esteitä yhtään ja tuli helposti ohi. Loppujen lopuksi meni ihan kohtuullisesti, vaikkei mitään tekemisen riemua koko päivänä näkynytkään.

Sunnuntaina G oli jo paljon reippaampi ja aamupäivän treeni menikin suht kivasti. Yhden hypyn alastulossa Gitta liukastui märkiin lehtiin eikä sen jälkeen suostunut hyppäämään kyseistä hyppyä... Hohhoijaa. Kyllähän se lopulta onnistui, mutta aika vaikeasti. Iltapäivällä meni mukavasti, vaikka alkoikin väsy painamaan.

Tällainen viikonloppu tällä kertaa, Gitta käyttäytyi ihan niin kuin juoksun aikoihin. Vaan kun ei pitäisi olla juoksu tulossa, kun koira on viime tammikuussa steriloitu ;). Todettiin, että ongelmat ova edelleen samat; irtoaminen, takaaleikkaukset ja rengas. Toimintasuunnitelma on se, että jatketaan irtoamisen vahvistamista lelujen heittelyllä ja helpoilla radoilla + blokataan aina treeneissä renkaan välit remmillä. Josko ajan kanssa lähtis sujumaan. Vähän jänskättää hallikauden alkaminen, viime talvena Gitta oli melko epävarma mattopohjalla. Voe kun pääsis Purinalle treenimään :)

Tänään meillä oli koko remmi mukana ja Manu pääsi ruokatauolla hurvittelemaan radalle melkein kuukauden tauon jälkeen. Yllättävää kyllä, ukkeli pysyi hyvin nahoissaan ja kuunteli tosi hienosti! Oli todella ilo treenata. Keksinpä myös kontakteille uuden kikan! En tosin päässyt vielä kokeilemaan enkä siis tiedä sen toimivuudesta ja järkevyydestä ollenkaan, mutta ainahan voi yrittää - ei noita kontakteja kuitenkaan tämän enempää pilalle saa ;)