Kiirettä on taas pitänyt syystä jos toisesta ja blogitus on jäänyt.

Maanantaina oli Gitan esteklinikan toinen kerta. Treenattiin samoja juttuja eli siis keinua, kontakteja, keppejä ja rengasta. Rengas (ei kehikossa) meni tosi hyvin, namilätkällä vahvistin irtoamista renkaalle > G ei heti renkaan jälkeen käänny minuun päin nami hakemaan. Naksuttimella vahvistin renkaan läpi hyppäämistä. Hienosti meni! Kepitykset yllättävän hyviä, myös sisäänmenot lyhyellä matkalla. Kontakteilla oli melkoisesti vauhtia, mutta sujuivat nekin.
Ennen treenejä kävin tekemässä metsän reunalle esineruudun. Vein yhden esineen kerralla. G irtosi hyvin, jäi jopa etsimään, vaikkei heti löytänytkään ja toi reippaasti takaisin heti löydettyään. Alkaa usko palailemaan vähitellen esineruudun suhteen :)

Tiistaina kävin tekemässä jäljen ilman nameja. Jälki oli tunnin vanha ja erittäin hyvin potkittu. Lähetin Gitan jäljelle noin metrin päästä, otti jäljen todella hyvin. Ensimmäiset 10 m menivät mahtavan hienosti, melkein jo tuuletin voitonriemuisena kertakaikkisen upeaa jäljestystä. Yhtäkkiä G kuitenkin lähti jäljeltä ihan väärään suuntaan. Jäin itse seisomaan paikalleni ja annoin liinaa n. 7 metriä. Kun liina loppui G jäi ihmeissään seisomaan eikä jatkanut. Odotin hetken, mutta jouduin ohjaamaan uudestaan jäljelle. Loppu meni aivan päin ... eikä jäljen lopussa olevan esineen ilmaisukaan mikään kovin loistava ollut. Tein saman tien namittoman 6 metrin minijäljen pellon toiselle reunalle ja ajettiin se heti. G jäljesti jälleen hyvin ja ilmaisi esineen (5 cm x 2 cm oksan pala) hienosti. Silti jäi kaivelemaan tuo eka jälki... Noh, seuraavalla kerralla helpompi ja nameja jäljelle.

Keskiviikkona lähdin Manun kanssa kahdestaan Tornimäkeen lenkille. Kiivettiin _jyrkkä_ vanha laskettelurinne ihan ylös asti ja heittelin Manulle vielä palloa ylämäkeen. Metikössä tehtiin vähän esineruutua ja puuhasteltiin muuta hauskaa pallon kanssa :). Illalla olisi ollut agilitytreenit, mutta päätin viime viikonlopun kisojen jälkeen pitää 3 viikon totaalitauon.

Perjantaina Manu kävi ensimmäistä kertaa hierojalla. Kuten arvelinkin, selkä ja pakarat olivat jumissa, mutta lisäksi myös rintalasta. Tyypilliset agilitykoiran paikat kuulemma. Sain hyvät kotihoito-ohjeet ja ensi perjantaina Manu pääsee taas ammattilaisen käsittelyyn :)
Myöhemmin illalla mentiin vielä Gitan ja Milon kanssa BAT-hallille vapaatreeneihin. Tehtiin porukalla pieni harjoitus Peetsan agilitykirjasta. Gitan kanssa meni huippuhyvin, vaikkei se vielä kunnolla irtoa takaa kiertoon. Tiukoista kaarteista huolimatta rimat pysyivät hyvin ylhäällä - ei G tosin ole aikoihin niitä tiputellutkaan, kun on oppinut hyppäämään. Milo sen sijaan... Noh, Milo on selvästi sitä mieltä, että vauhti korvaa virheet. Rimat tuli kaarteissa alas niin, että romisi vaikka laskin ne medikorkeudelle. Oli niin pirun kiire, ettei ehtinyt edes hypätä kunnolla, vaikka Milo todellakin osaa jos haluaa.
Gitan kanssa tein myös pientä hyppykuviota 65 cm korkeilla rimoilla. Yksikään rima ei pudonnut edes tiukoista kulmista, Gitalla on loistava tyyli vetää kroppa jotenkin vinoon, ettei rimat tipu! :D
Molempien kanssa treenasin puolikkaita keppejä, Gitan sisäänmenot menivät ihan pipariksi, Milo taas meni tosi hyvin.
Gitan kanssa treenasin myös rengasta hypyn kanssa + puomin kontaktia. Eipä niistä juuri mitään huomautettavaa.