Ennen aamuruokaa tein Gitan kanssa luoksetuloja takapihalla. Varsin hyvin G tulee sivulle kovastakin vauhdista ilman käsiapuja! Muuten tosi hyviä suorituksia, mutta kerran lähti hiippailemaan perään, kun jätin istumaan.

Aamuruoan Gippana sai keppitreenin yhteydessä. Tällä hetkellä treenataan keppejä purkkisysteemillä eli palkka keppirivin päähän kanneliseen purkkiin = koira oppii itsenäisemmän pujottelu, kun palkka ei tule kädestä. Ollaan tehty tuolla systeemillä nyt n. 4 harjoituskertaa ja pujottelu on nopeentunut ja varmistunut jo nyt! Aluksi G ei meinannut malttaa pujotella,kunnolla kun ruokapurkki odotti keppien päässä, mutta nyt sujuu jo paljon paremmin.

Päivällä tehtiin vähän imutusseuraamista ja käännöksiä + paikalla oloa. Heittelin patukkaa, hypin ja kiersin koiran taakse ja parkkiksella olevan auton ympäri, hyvin pysyi G paikallaan. Tehtiin ensimmäistä kertaa paikkalla oloa myös niin, että menin auton taakse piiloon. Ensin vain käväisin piilossa ja kävin saman tien palkkaamssa koiran. Tehtiin 10, 25 ja 50 sekunnin paikkalla olot. Vilkuilin Gittaa auton ikkunasta (koira ei nähnyt mua), G makasi tosi rauhallisesti.

Tokoilujen jälkeen mentiin pellolle (n. 40 cm pitkä ruoho) ajamaan n. 35-40 minuuttia vanha serpentiini jälki. Jälkeä ollaan tehty viimeeksi todella monta viikkoa sitten ja silloin meni aivan päin seiniä, koska tein liian vaikean jäljen.
Tuuli oli heikkoa, maa oli kosteaa, jälki oli todella hyvin tallattu ja lähes joka askeleella oli frolicin palanen eli juuri parempia olosuhteita ei olisi voinut olla. G lähtikin jäljelle todella hyvin ja jäljesti tarkasti (kuka nyt nameja peltoon jättäisi). Askeleet eivät enää erottuneetkaan pellosta, joten en itse tiennyt tarkalleen missä jälki kulkee. Kaarroksetkaan eivät olleet kovin symmetrisiä keskenään, mutta aika tiukkoja eli ei mitään loivia kaaria. Viimeisessä kaarteessa G eksyi jäljeltä hieman. Pysähdyin itse, annoin koiralle liinaa ja odotin, että koira selvittää itse tilanteen. G löysi jäljen uudestaan, mutta lähti tulemaan takaisin päin -> ei tajunnut kääntyä ympäri, oikaisi kaarretta hieman ja löysi jälleen jäljelle oikeaan suuntaan. Jäljen lopussa oli keppi, G pysähtyi, muttei mennyt maahan. Palkkasin kuitenkin kepin noteeraamisesta, käskin maahan ja palkkasin vielä kissanruualla.

Muuten ihan hyvä jälki, esineilmaisuja täytyy vahvistaa. Maahanmeno ilmaisutapana on toiminut omalla takapihalla, mutta G mielellään ottaa esineen suuhunsa, joten voi olla että ilmaisu vielä vaihtuu. Tärkeintä kuitenkin, että koira jollain tapaa huomaa kepin jäljellä eikä vain posota ohi.