Eilen illalla menin Milon agilitytreenien jälkeen läheiseen pikkupuistoon Gitan ja Manun kanssa tokoa treenaamaan. Vaikkei ollut enää edes kuuma, varasin Gitalle varmuuden vuoksi broileripullia mukaan tokoilua varten.

Tein muutaman seuraamispätkän, paikka & kontakti hyviä, käännökset ok, mutta perusasennot tooodella hitaita. Perusasentotreeniä tehtiin vähän (jokaisesta nopeasta palkka). Sivulle tulokin tuotti pään vaivaa neiti G:lle, ei millään muistunut mieleen mitä se "sida" käsky tarkoittikaan - G pyöri ympäri jalkoja, tuli sivulle väärin päin (takamus meno suuntaan) ja yritti tunkea jalkojeni välistä ???

Liikkeestä maahan menot (2 toistoa) ihan hyviä, samoin luoksetulot suoraan sivulle. Luoksetulojen, tauon ja puun kierrätyksen jälkeen päätin vielä tehdä muutaman seisomisen. G meni maahan, en sanonut mitään, otin vain uudestaan. Sama juttu. Tein kolme toistoa niin, että kiepautin itseni koiran eteen heti "seiso" käskyn jälkeen ja palkkasin ja kehuin hirveästi onnistuneesta seisomisesta. Sitten uusi yritys, mutta ei, koira menee maahan! Uudet kolme toistoa onnistuneesta seisomisesta helpotetulla versiolla, seisoi oikein nätisti. Ja jälleen uusi yritys. Tittididii, ja koira menee maahan. Joka kerta kävin korjaamassa koiran seisomaan (ei tietenkään palkkausta) ja otin uudestaan. Laskut menivät jo sekaisin, mutta aika kauan meni ennen kuin onnistui! Silloin tietysti toosi iso palkka.

Tuntui useampaan otteeseen, että koira näyttää keskaria, mutta kun kokemuksesta tiedän, että heti jos Gitan kanssa ottaa asenteen "nyt ei muuten ole vaihtoehtoja, on pakko" niin koira menee kipsiin. Se ei treenitilanteessa siedä minkäänlaista kovistelua.

Kyllä alkoi kaduttamaan, että tuli ilmottauduttua sinne tokokokeeseen elokuun puolivälissä :D. Parin kuukauden tehotreenillä Manun kanssa voisi loistavasti mennä avoimeen, täytynee pitää varasuunnitelmana...