Keskiviikkoiltana oli Manun ohjatut agilitytreenit BAT-hallilla. Ryhmästämme oli jälleen paikalla huimat kolme ihmistä, joten meillä oli hyvin aikaa reenailla.

Ensimmäinen rata oli mielestäni melko helppo, ei oikeastaan muita pahoja paikkoja kuin puomi ja putken suu aivan vierekkäin. Edellisen treenin neuvoja muistellen sekin meni heti ensi yrittämällä oikein. Puomin kontaktille laitoin namialustan ihan vain sen takia, että Manu on alkanut viime aikoina ennakoimaan "alas" käskyä ja himmailee ennen aikojaan. Namilätkä varmisti vauhdin alas asti ja itse pystyin vielä kannustamaan oikein kunnolla pelkäämättä koiran hyppäävän kontaktia. Rata sisälsi kaikenlaisia hauskoja putkiviritelmiä, mutta putkien hakeminen ei ole koskaan ollut Manun ongelma. Tai no, putkien hakemisesta on melkeinpä muodotunut ongelma siinä mielessä, että tuo piski hakee niitä AINA - usein myös silloin kun niitä ei kuuluisi mennä. 

Toinen rata oli periaatteessa ensimmäinen rata takaperin pienillä muutoksilla. Tiesin jo etukäteen, että keppikulma (90 astetta, oikealta puolelta) tulee tuottamaan vaikeuksia, koska Manu hakee edelleen todella helposti kakkosväliin ellen ole sitä vastakädellä lykkimässä oikeasta kohdasta sisään. Hyppysuoran jälkeen oli sen verran jäljessä koirasta, että pieleen meni. Hinkkasin pelkkää keppikulmaa useampaan otteeseen, mutta aina jouduin käyttämään todella voimakasta vastakäden ohjausta.

Kolmas rata oli ehkäpä kaikista kimurantein hyppypyörityksineen. Ensimmäisen pyörityksen inhottavin kohta oli koiran kuljettaminen hyppyhärdellistä ulos kolmen hämyhypyn ohi puomille, jonka alta kulki putki (putken suu siis aivan puomin vieressä). Ihmeen kaupalla selvisimme tuosta virheittä eikä Manu edes vilkuillut vääriä esteitä! Sen sijaan toinen hyppysysteemi koitui kohtaloksi. Kahden hypyn pyöritys kahden putken suun edessä valssein, takaaleikkauksin ja vippauksin ei ollut mikään piece of cake. Ensimmäisellä yrittämällä Manu singahti putkeen heti kättelyssä, vaikka kuinka yritin sitä pitää hyppysissä. Ei tuosta kohdasta lopujen lopuksi mitään ohjauksen ja yhteistyön tyylinäytettä tullut, mutta saatiinpahan mentyä oikeat esteet oikeassa järjestyksessä ;)