Maanantai-iltana oli Gitan agilitytreenit Röykässä.

Teimme aluksi hyppyneliölle pyöritystä, joka sujui todella hyvin. Haltuunotoissa voi vaatia vieläkin enemmän, koska Gitta kyllä kääntyy kun kääntää.

Loppurata ei ollut niin tiukkaa pyöritystä, mutta pari inhottavaa kohtaa löytyi. Kontaktit menivät hyvin, palkkasin suunnilleen 2/3. Tietysti sillä kolmasosallakin vaadin ottamaan kontaktit normaalisti, mutta kehuin vain äänellä ja jatkettiin sitten matkaa. G oli jotenkin koko radan vähän huolimaton, vaikka kuuntelikin ihan hyvin. Pituuden palikoita kaatui, keppien sisäänmenot olivat vähän sinne päin jne. Muut virheet olivatkin ohjauksesta johtuvia :). Pitäisi vaan muistaa, ettei mulla a) ole pientä koiraa b) joka, ei reagoi kovin herkästi kroppaan. Noh, ehkä sitä joskus vielä oppii. Tai sitten ei.

Koska viime syksynä alulle laitettu erillinen agilitykenttä saatiin nyt käyttöön niin iso kenttä oli kokonaan tyhjillään. Käytiin siellä siis treenaamassa vähän tokoa. Tehtiin vauhtiharjoituksia kapulan ja patukana kanssa, meni todella hienosti. Lisäksi tehtiin pari maahan menoa ja pari 3-5 metrin seuraamispätkää. Pätkät olivat todella upeita, joten kerrankin maltoin palkata heti.

Manun kanssa puuhailtiin kentällä kaikennäköistä mieltä virkistävää mm. vauhtinoutoja, pk-tottiksen eteen menoa, kaukkari-patukka leikkejä... Lisäksi inspiroidun kentän laidalla olevista suojelupiiloista ja päätin opettaa Manun kiertämään niitä kuten suojelukokeissa :D. Manu hiffasi todella äkkiä jutun (koska "kierrä" käsky on agilitysta tuttu) eikä irtoamisen suhteen ole ongelmaa. Manulla oli huippuhauskaa, kun lähettelin sitä kiertämään ison kentän keskeltä piiloja. Maalimiehet puuttuu enää ;)