Viikonloppujen pitkistä aamuista voi koiraihmisenä vain haaveilla, tänäänkin oli aikainen herätys ja lähtö Järvenpäähän agiliitämään. Väsymyksen ja flunssan uuvuttamana olisi mielummin jäänyt nukkumaan ja viime treenien muisteleminen söi viimeisenkin ripauksen kisafiiliksestä.

Koska jouduin lenkittämään Manun itse, en ehtinyt juuri katsella minien suorituksia ja rataantutustumisen alussa estejärjestyksestä ei ollut juuri tietoa. Ohjaussuunnitelmat olivat hataria eikä ainakaan parhaita mahdollisia. Onneksi keinu oli verkkaesteiden joukossa, joten sain vahvistettua muutaman kerran kontaktikäskyä "alas". Rata hajosi heti alussa, kun en ottanut Manu tarpeeksi tiukasti haltuun ennen keppejä. Kepit olivat juuri tietyssä Manulle hankalassa avokulmassa enkä tosiaan tiedä miksi päästin koiran menemään liian aikaisin, kun se ei osaa --> Manu ampui neljänteen väliin.. Hylky saatiin muutama este myöhemmin, kun otin koiraa liikaa haltuun ja se tulikin hypyn väärälle puolelle. Noh, keskiarvo on hyvä ja koira ainakin teki niin kuin käskin eikä esim. ampunut nenän edessä olevaan putkeen ;). Loppurata meni ihan hyvin ja kontaktit olivat todella hyvät!!! Kerrankin. Ei edes jäänyt huono fiilis, kun koira teki hyvin.

Toinen rata oli vielä vaikeampi, pitkiä vientejä ja paljon ansoja + 2 x keinu ja 2 x A eli neljä kontaktia. Rata meni loppuun asti todella hyvin kunnes neljänneksi viimeisellä esteellä unohdin radan - ensimmäistä kertaa ikinä. Manu otti kontaktia ja mulle tuli sadasosa sekunnin paniikki, että voi ei, minne nyt..? Tajusin liian myöhään, että putkeen piti mennä, muttei tietenkään siíhen päähän, jota kohti seisoin. Eli arvatenkin Manu meni putken väärään päähän, ei sillä tosiaan olisi ollut muuta mahdollisuutta. Sitä sattuu ja tapahtuu, vaikkakin tämä unohdus olisi kyllä voinut tapahtua radalla, jossa olisi ollut jo virheitä alla ;)

Itse olin niin väsynyt ja kipeä, etten millään jaksanut jäädä kolmanteen starttiin, joten lähdimme kotia kohti. Vaikka tulossaldo oli 2 x HYL, oli radoissa myös paljon hyvää (kuten 6 oikein onnistunutta kontaktia!) sekä toisen radan vaikea kepeille vienti (se sama 90 astetta avossa). Manu kuunteli hyvin, mutta tänään ohjaaja ei ollut ihan messissä. Toivottavasti seuraavina viikonloppuina paremmin, nollia olisi pikku hiljaa ihan kiva saada. Ainoa nolla tällä "kaudella" eli siis seuraavia SM-kisoja ajatellen tuli agirodun kv-kisan hyppyradalta, mutta kun saman kisan agiradalta tuli minimaalisesta virheestä johtuva hylky niin kokonaistulokseksi merkittiin HYL. Pitäisi varmaan vaihtaa tavoitteeksi SM-kisat 2010 :D