...vihoinkin! :)

Gitan kanssa tokoilu on ollut viimeisen kuukauden ajan ihan retuperällä, silloin tällöin ollaan jotain pientä otettu lenkkien yhteydessä. Tänään Gitta oli normaaliakin pirteämpi ja ennen kaikkea kovin toiminnan haluisen tuntuinen päivälenkillä - se nouti innoissaan "pudonneita" hanskoja ja taisteli jopa remmin kanssa. Ennen iltaruokaa tuli itsellekin oikein kunnon tokoilufiilis, niinpä sitten kiskoin treeniliivin niskaan ja varasin palkaksi froliceja ja Milon paloletkupatukan. Omalla pihalla oli varsin hyvä treenata, kun vain toinen auto oli parkissa.

G oikein pursui energiaa ja toimintatarmoa! Ennen kuin ehdin tehdä mitään, rouva oli tullut sivulle vikkelästi kuin bordercollie ja vielä täysin suoraan asentoon. Tehtiin ensin pieniä n. 3-4 metrin seuraamispätkiä, jotka sujuivat hirmu hyvin. Ei edistämistä, ei jätättämistä, vaan täydellinen vire ja kontakti. Palkkana patukka oli jotain aivan superia. Melkein meinasin ottaa käännöksiä mukaan, mutta onneksi viime hetkellä maltoin mieleni. Parempi olla ahnehtimatta kerralla liikaa.

Maahanmenoja kertailtiin ensin ihan paikoillaan. Itsekin muistin matalan "maahan" käskyn ja maahanmenot sujuivat todella nopeasti. Seuraamisen yhteydessä yhtä lailla. Maahanmenoista palkkasin namilla, viimeisestä oikein hienosti onnistuneesta patukalla. Huomasin tuon seuraamisen kanssa, että jos lähden itse harppomaan liian kovaa vauhtia, G alkaa heti edistämään (voi Manu raukkaa, kun se on joutunut meikäläisen perässä juoksemaan :D). "Normaalissa" vauhdissa oli todella hyvä.

Luoksetulot patukan kanssa olivat ehkä vähän hutiloja, mutta periaatteessa ihan hyviä ja pääosin täysin suoria. Vähän meinasi vauhtia hiipua, joten otin väliin pari perään juoksua patukan kanssa.

Lopuksi vielä vähän leikittiin noutokapulan kanssa > kapulan kantoa seuratessa, kapula suussa asennon vaihtoja yms. Oikein nätisti G kantaa myös tuota omaa 650 g kapulaansa, ei pureskele ollenkaan. Aika heppoisesti se vielä pitää kapulaa suussa, mutta ei ole kyllä koskaan pudotellut.

Tämä treeni oli kyllä todella tervetetullut positiivinen yllätys! Gippanahan vaikutti jo varsin erinomaiselta tokokoiralta ;). Nyt täytyy, vaan muistaa treenailla sopivan harvakseltaan eli 3-4 kertaa viikossa + jotain pikkujuttuja lenkkien yhteydessä, ettei hommasta ala taas menemään maku.