Nyt kun koeviikko on ohi, kerkesin ottamaan Gitan kanssa kunnon tottistreenit. Päätin käyttää pelkästään nameja palkkana, sillä tarkoitus oli treenata perusasentoa, seuraamisen täyskäännöksiä ja noutoa.

Seuraamisharjoitukset (ilman pysähdyksiä) menivät todella hyvin. Paikka pysyi koko ajan oikeana eikä kontakti herpaantunut ollenkaan. Teimme seuraamista kahdessa erässä; ensin temponvaihteluita ja sen jälkeen käännöksiä. Tempon vaihteluissa ei ollut mitään ongelmaa, vaikkemme ole niitä juurikaan harjoitelleet, mutta täyskäännökset ovat päässeet hieman väljähtämään. Muutama namilla avitus paransi niitä huomattavasti, mutta tarkkana täytyy edelleen olla.

Perusasennot sen sijaan... Noh, treeniä tarvitaan. Aluksi intoa ja vauhti riitti siinä määrin, että "sivulle" käskyn kuultuaan Gitta singahti kuin sivulle kuin tykin suusta ja ihan mihin sattuu. Huomasin, että omalla äänenpainollani on todella paljon merkitystä, rauhallisempi ja neutraali "sivu" toimi paremmin kuin iloinen kiekaisu.

Nouto meni suhteellisen hyvin, vaikka kerran Gitta pääsikin varaslähdön ottamaan. Aloiteltiin jo hieman kapulan luovuttamista (ohjaajan eteen). Aika paljon jouduin peruuttamaan, että sain Gitan tulemaan suoraan ja tarpeeksi lähelle, mutta hyvin se kuitenkin piti kapulaa eikä pureskellut tai liikutellut suussa.