Kuluneen viikon aikana ollaan treenattua tokoa tasan yhtä monta kertaa kuin olen tänne kirjoittanutkin eli kerran, maanantaina. Aina voi tietysti vedota ajan puutteeseen, mutta myönnettäköön, että aikaa olisi kyllä ollut, jos olisin oikeasti halunnut lyhyet treenit johonkin väliin laittaa. Ajattelin, etten kauheasti viitsi Gittaa juoksun alla prässätä, siitä kun olisi enemmän haittaa kuin hyötyä. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut olla tekemättä mitään, joten korjasin asian sunnuntai-iltana... Olen viime aikoina epäillyt tokon etenemättömyyden (onkohan tuo edes oikea sana) johtuvan kehujen myöhästymisestä, joten päätin ottaa naksuttimen mukaan koulutukseen. Olen ehdollistanut Gitan naksuttimeen aikaisemmin.

Viikon tauko teki ainakin innokkuudelle hyvää, Gitta oikein aneli katsellaan käskyjä ;). Aluksi otimme sivulle tuloa ja jokaisesta onnistuneesta naksautus ja nami. Sivulle tuloissa ei juuri ollut huomauttamista, joten tein vain muutaman toiston. Seuraavaksi otimme täyskäännöksiä. Pitkään pyörittelin naksutinta ja namia käsissäni ja päädyin lopulta laittamaan naksun oikeaan ja namin vasempaan käteen. Gitta oli namista taas innoissaan, ettei käännökset kerta kaikkiaan onnistuneet, kun se vain vuoron perään kyttäsi naksua ja namia eikä kapasiteetti enää riittänyt itse asiaan keskittymiseen. Lopulta heitin namit treeniliivin taskuun ja pidin naksua oikeassa kädessä. Ratkaisu toimi, pystyin naksulla merkkaamaan oikean suorituksen juuri oikealla hetkellä ja namin sain kuitenkin nopeasti taskusta. Käännökset olivat melko tarkkoja ja nopeita, mutta hiomista ne vielä vaativat.

Nouto sujui yllättävän hyvin, naksuttimesta oli suurta apua. Gitalla on ollut taipumusta hyökätä paikka-käskyistä huolimatta kapulan perään ennen tuo-käskyä ja kun olen palkannut namilla niin koira ei ole enää meinannut lähteä hakemaan kapulaa (taas tämä yliahneus ja namin kyttäys). Nyt pystyin naksulla "palkitsemaan" paikalla pysymisestä ja ilman namin syöttämistä kapulan hakeminen naksautuksen ja suullisen kehun jälkeen onnistui. Luovutukset (ohjaajan eteen) olivat myös yllättävän hyviä, ehkä ne ovat muhineet koiran päässä tauon aikana :). Luovutuksessa en pystynyt naksua ainakaan vielä käyttämään, kaksi kättä kun ei siinä touhussa riitä...

Lopuksi otimme muutaman luoksetulon ja eteen tulo onnistui tämänkin liikkeen kohdalla hyvin jopa niin että pidin kädet ihan suorana sivuilla! Tässäkin riitti kaksi onnistunutta suoritusta, kolmas olisi varmasti mennyt jo pieleen ;)