Käytiin jälleen Gitan kanssa agilitaamassa, tällä kertaa Mäntsälässä Ehon maneesilla. Vaikka ihan Jumalan selän takana oltiinkin niin maxiykkösiä oli kummassakin startissa viitisenkymmentä!

Vaikka maneesissa ei hevosen lantaa ollut niin muhevat hajut kyllä houkuttelivat Gittaa liiaksikin. Vietettiin ennen starttia paljon aikaa maneesissa ja palkkailin Gittaa kontaktista ja hyvästä käytöksestä + kielsin maan haistelusta ja kaiken sieltä löytyvän irtaimiston naamatauluun vetämisestä... Ensimmäisenä oli vuorossa hyppyrata, aika kimurantti koiralle, joka ei etene eikä irtoa ohjaajan kädestä (tai jalasta). Eka virhe tuli - yllätys yllätys - renkaalta, joka oli sentään oikeanlainen. Tosi kiva oli luikkia sieltä ahtaasta väliköstä, vaikka halkaisijaltaan tosi ison renkaan läpi hyppääminen olisi ollut paljon helpompaa. Loppusuoralla G tökkäsi johonkin ihanaan hajuun kolmanneksi viimeisellä hypyllä. Kieltoa ei tullut, mutta paikaltaan hyppääminen tiputti riman. Yhteensä siis 10 ja sijoitus 13.

Toinen rata oli vähän menevämpi, muttei mitään "suora sinne, suora tänne" tyyppiä sekään. Kepeillä G meni kakkosväliin, itse kyllä vähän vedätin, mutta ollaan sitä treenattu ja on toiminut hyvin. Olisi pitänyt muistaa, että G on kisoissa keppeillä todella paljon epävarmempi kuin treeneissä. Renkaasta jälleen ohi, vaikka oikein painotin käskysanaa ja osoitin kädellä suoraan renkaan läpi. 10 jälleen, sijoituksesta ei tietoa, kun lähdettiin ajelemaan heti kotiin, kun koirakoita oli jäljellä vielä 49 ;)

Tuntuu, että viime viikonlopun epäonnistumiset renkaalla oikein vahvistivat tuota Gitan viljelemää väärää suoritustapaa. Jälkiviisaana voi todeta, että olisi pitänyt kertakaikkiaan estää epäonnistumiset siivekkeellä tai remmillä (remmin kieputus renkaan ja kehikon väliin, ei siis koiran piiskaamisella ;)) tai sitten jättää rengas kokonaan menemättä radalla ja tehdä sitä yksittäin. Nyt kyllä treeneissä pistetään aina remmi/siiveke esteeksi, vääriä suorituksia ei kaivata enää yhtään.

Muutenkin oli ensimmäiset kisat, joissa ei oikein ollut fiilistä. Gitta ollut normaaliin kisatyyliin täysillä mukana. Maneesi kisapaikkana oli meille huono, kun ei olla koskaan edes maneesilla treenattu. Täytyy katsella tarkemmin ilmojen yhtyedessä kisapaikka, ettei enää maneesikisoihin mennä. Lisäksi viime aikoina ollaan treenattu ja kisattu ahkeraan ja sen seurauksena Gitan motivaatio on alkanut laskemaan kuin lehmän häntä. Nyt vähän taukoillaan kisaamisesta ja käydään treeneissä pitämässä hauskaa (helppoja ratoja, matalat rimat) + treenaamassa rengasta.

Kisakärpänen on kuitenkin päässyt puraisemaan, pitäisikö kuitenkin ilmoittaa Manu marraskuussa kisoihin.. Sen jälkeen ainakin kisainto lopahtaa, kun käydään hakemassa pari hyllyä tai sitten 5/10 kontakteilta :D