Viime päivinä on blogiin kirjoittaminen jäänyt allekirjoittaneen koeviikon takia. Samasta syystä treenitkin ovat olleet hyvin lyhyitä ja pääosin ollaan harjoiteltu sisätiloissa.

Muutamana päivänä olen ottanut Gitan kanssa esineenilmaisua naksuttimen avulla ja se sujuu jo yllättävän hyvin. Viime kerralla (toissapäivänä) G tajusi mennä maahan jokaikinen kerta heti kun löysi hanskan maton reunan tms. alta! Hienoa juttu. Tarkotuksena olisi muutaman päivän päästä vaihtaa esinettä, tähän asti on ollut käytössä vanha lapanen.

Tokoa ollaan harjoiteltu myöskin sisällä. Luoksetulot ovat onnistuneet hyvin niin että pidän namikättä vatsassani kiinni. Koska eteen tulo on mennyt jo pitkään aikaan hyvin niin koitin alkaa häivyttämään kättä ihan millin verran ja G tuli hetin vinoon. Ei hiffanut, vaikka mitä yritin. Hmp, täytyy katsoa mitä tehdään.

Liikkestä seisomiset ovat olleet sisätiloissa ihan hyviä (=jäänyt joka kerta seisomaan), mutta edelleen hieman liian hitaita. Seuraaminen surkeaa, katsekontakti pysyy koko ajan, mutta a) jätättää b) jätättää tai c) jokin muu mättää.

Noutokapulan pito ja nostot (naksun avulla) ovat menneet ihan kivasti, mutta tämän liikkeen suhteen ei voida nyt juuri edetä, kun tuo luoksetulokaan ei ole kunnossa. Turha ruveta opettamaan kapulan tuomista ja luovuttamista eteen, jos koira ei osaa tulla eteen edes ilman kapulaa.

Eli menee erittäin hyvin, hyvin, huonosti ja erittäin huonosti - ei mitään uutta siis. Onneksi sentään naksutteluhommat sujuvat melkeinpä paremmin kuin hyvin.

Manun kanssa olen myös ottanut tuota esineilmaisua naksulla ihan sen takia, että sekin saisi jotain vaihtelua jäljelle (=ihmisjäljelle). Ensimmäisellä kerralla lapasen löydettyään se kuopaisi maton sivuun, otti hanskan suuhun, ravisteli sitä, meni hanska suussa maahan, kieri ja haukkui. Eihän siinä ehtinyt edes naksauttaa, kun kaikki tapahtui niin nopeasti... :D Naksuttelu ei ole ollut koskaan Manulle paras opettamistapa, koska normaalisti kiihtyy siitä liikaa. Onneksi Manulle käy melkeinpä mikä tahansa muu opetusmetodi, joten täytyy miettiä joku rauhallisempi juttu ;)