Perjantaina Gitan treenit BAT-hallilla, Milo turistina mukana.

Tällä kertaa oli vuorossa tekniikkaharjoitus. Ensin mentiin kahden hypyn suora, joka päättyi u-putkeen. Seuraavalla kierroksella ei mentykään houkuttelevaa suoraa putkeen, vaan heti ensimmäisen hypyn jälkeen 90 asteen käännös oikealle. Turhan helpoksi hommaa ei tietysti tehty, sillä ihanteellisen linjan tiellä oli pöytä, joten koira oli pakko viedä todella läheltä väärää hyppyestettä. Ajattelin, että eipä tässä Gitan kanssa mitään vaikeuksia tule, kun ei tuo purupää osaa itsenäisesti mitään esteitä hakea puhumattakaan, jos vielä kutsun sitä ja ohjaan voimakkaasti oikealla. Vaan kuinkas kävikään! G ponkaisi täysillä suoraan sille väärälle hypylle eikä "tässä" käskyllä ollut mitään vaikutusta. Omasta mielestäni se oli kuitenkin TODELLA positiivinen asia Gitan kohdalla, että se todellakin itse haki hypyn ;). Tähän asti se on ollut niin kiinni ohjaajassa, että hyvä jos pystyn erkanemaan koirasta puolta metriä. Toisella kerralla käännös saatiin kuitenkin onnistumaan hyvin. 
  Seuraavaksi otettiin harjoitus ratana niin että ensin mentiin alkuperäinen hyppy-hyppy-putki suora, jonka jälkeen jatkettiin rataa ympäri kentän uudestaan ensimmäiselle esteelle ja sen jälkeen tehtiin käännös oikealle hypylle. Koska emme vielä ota kontakteja radalla teimme A:n tilalla valssin ja takaaleikkauksen vaativan hyppyn systeemin. Valssin kanssa ei ollut ongelmaa, mutta yllätys yllätys takaaleikkaus ei onnistunut. G kun ei eteenpäin lähety eikä se todellakaan kestä sitä, että vaihdan puolta sen takana. Joka tapauksessa toisen kiekan käännös onnistui todella hyvin.
  Vapaaharkkapuolella tehtiin jälleen verkkahyppyjen lisäksi keppejä ja A:n kontakteja. Kepeille edelleen samainen ongelma eli G jättää usein jossain kohtaan pujottelua yhden kepin väliin. Ilmeisesti pitää palata hieman taaksepäin ja ottaa ohjaava käsi vahvemmin mukaan, jotta G saa rytmin pysymään ja pääsen palkkaamaan onnistuneesta pujottelusta. 5-6 keppiä sujuvat hyvin, mutta tuo välistä jättäminen tapahtuu nimenomaan 10-12 kepin sarjalla. A:n kontakteilla oli hurjasti vauhtia ja kerran G ponkaisi karmean loikan A:n harjalta, vaikka namilätkä nameineen odotti kontaktilla. Takaisin remmiin siis.

Miloinen oli jo viime kertaa huomattavasti parempi ja osasi jopa rauhoittua häkkiinsä, vaikka ensimmäiset 10 minuuttia huusikin kurkku suorana, kun verkkasin Gitan kanssa. Milon kanssa alotin jälleen rauhoittumisella, paikalla ololla ja seuraamisella. Ihan ei meinannut keskittymiskyky riittää, mutta kuunteli kuitenkin varsin kivasti. Aluksi verkattiin hyppy-putki pyörityksillä ja otin kokeeksi mukaan myös maxi-korkuisen renkaan. Eipä siinä mitään ongelmaa, Milo meni renkaan kuin vanha tekijä!
Keppejä otettiin jälleen niin että itse peruutin ja ohjasin kädellä. Kovin suurta käsiliikettä M ei kuitenkaan enää vaadi, sillä tekniikka alkaa olemaan jo varsin hyvin kunnossa. Vauhtia on vaan sen verran, että liukastelu matolla meinaa sekoittaa rytmin.
Lopuksi harjoiteltiin samanlaista haltuunottoa kuin Gitan treeniradalla, mutta houkuttimena oli pelkkä putken suu. Ensimmäisillä kerroilla M teki aikamoisen haahuilu lenkin ennen kuin todella tuli käteen ottamaan namin. Toisaalta huomasin, että oman liikkeen pysähtyminen selvästi hämmensi Miloa. Koitin siis itse jatkaa liikkumista haltuunottokäskystä huolimatta ja varsin pian herra äkkäsikin "tässä" käskyn idean.

Gitta
- takaaleikkausten harjoittelu ensin yksittäisillä hypyillä (palkka lentää hypyn yli, kun itse vaihdan puolta koiran takana)
- vahva kädellä ohjaus kepeillä, väliinjättöjen minimointi
- ei liikaa treeniä samalla kertaa, vaikka koira olisi kuinka innokkaan tuntuinen! (väsyy nopeasti)

Milo
- haltuunottojen vahvistamista
- kontaktitreenin aloittaminen kotona