Aika ja motivaatio blogin päivittämiseen ovat olleet viime viikkoina aika vähissä. Treenailtu ollaan vähän sitä sun tätä, mutta mitään järkevää ei olla saatu aikaan...

Tokossa ei edistytä kaukkareiden eikä luoksetulojen pysäytysten suhteen yhtään. Nouto on sentään suht hyvällä mallilla, mutta sekin vielä aika epävarma. Käytiin viime lauantaina Sirjan ja Röllin kanssa Röykässä lenkillä ja treenaamassa. Gitta ja Rölli olivat ilmeisesti tehneet jonkun "näin ärsytät mammaa" sopimuksen ja tokoilivat molemmat aika veltosti ja sinne päin. Tehtiin Gitan pitkästä aikaa kunnolla seuraamista ja huomasi, ettei olla vähään aikaan treenattu. Hirveää edistämistä ja poikittamista + vinot perusasennot. Tuon koiran päässä ei tunny kyllä pysyvän mikään ellei tyyliin joka päivä treenata... Jättöliikkeet huonoja ja veteliä, hohhoijaa.

Gitan kanssa ollaan käyty agilityn ohjatuissa treeneissä, Manu on tarkoituksella treenitauolla. Treenit ovat menneet vähän niin ja näin, G:llä on selkeästi joku porsastelukausi kaikissa lajeissa. Nyt se on kyllä mennyt suht rivakasti, mutta koska en pysty enää sitä viemään kädestä pitäen niin G juoksee sitten ohi. Edestä ohjausta ollaan koitettu tietyissä tilanteissa (kutsuhypyt putken jälkeen tms.), mutta eipä ole toistaiseksi G hiffanut, että ne esteet siinä välillä täytyy suorittaa. Rengasongelma jatkuu.

Sunnuntaina kävimme Gitan kanssa pyörähtämässä oman seuran kisoissa Purinalla. Rata oli mielestäni aika haastava ykkösille, paljon ansoja + pitkä kepeille vienti 90 asteen kulmassa ja väärältä puolelta (ei mielestäni kuulu ykkösiin). Harkkaesteillä G oli samanlainen porsas kuin treeneissä ellei pahempikin: änkesi lahjakkaasti renkaan kaikista muista aukoista paitsi siitä oikeasta, jätti pujottelun kesken (!) ja katosi valsseissa selän taakse hakemaan jotain muita esteitä haltuunotoista huolimatta.
Hallissa Gitta oli ihan huuli pyöreänä, että mikäs paikka tää on eikä keskittynyt mihinkään. Tutustuttiin koko aika ennen rataantutustumista halliin. Radalle päästyä G oli kuin eri koira, kuunteli ja kääntyi hyvin, meni renkaan (oli oikeanlainen) ja pujotteli hienosti. Nollaa ei irronnut vieläkään, sillä jostain kumman syystä G teki törkeän lentokeinun. Luulenpa, etten itse muistanut sanoa "odota" käskyä ollenkaan, jolloin Gitta luuli menevänsä puomille. Vitosella sijoituttiin kuitenkin kolmansiksi! Tärkeimmät jutut täyttyi: paras aika ( 4 s nopeampi kuin voittajalla, 8 s nopeampi kuin kakkosella, molemmilla nollat) ja hyvät palkinnot ;)