Eilen otin Gitan kanssa sisällä luoksetuloa - tällä kertaa hieman paremmalla menestyksellä. Luoksetulo on nyt meidän pääprojektina helmikuun, katsotaan miten lähtee sujumaan. Lisäksi tein pienen "peruasentotestin" peilin edessä elikkä namit taskuun, kädet sivulle ja "sivu" käsky. Gitta teki niin kuin sille on opetettu eli kiersi takaa ja istahti joka kerta tyylikkäästi vinoon. Turha siitä on jokaikinen kerta valittaa, ei se sillä suoraksi muutu. Siispä helmikuun toiseksi projektiksi sivulle tulon opettaminen uusiksi uudella käskysanalla ja uudella tavalla (ei takaa kiertäen, vaan suoraan sivulle tuleminen). Täytyy vielä vähän suunnitella tuota opetusprosessia, naksutinta olisi tarkoitus tässäkin hyödyntää.

Esineilmaisut meni varsin kivasti taas (olohuoneessa). Tarkoitus oli tehdä kolme toistoa. Kaksi ensimmäistä menivät oikein mallikkaasti (meni heti maahan esineen lyödettyään), mutta kolmannella kerralla ottikin lapasen suuhunsa ja lähti juoksentelamaan sen kanssa ympäri taloa :P. Olin hetken, että mitä hel... mutta kävin vain hakemassa lapasen pois ja samantien uusiksi. Viimeinen kerta sujui taas hyvin.
  Lisäksi tehtiin illalla A-esteen kontaktia autokatoksessa. Itse kontakti meni hienosti, mutta siinä pysyminen ennen "tule" käskyä oli hiinä ja hiinä. Toistoja ja paljon vahvistusta vain vaatii, ihan kivat kontaktit tulossa kunhan vain jaksan määrätietoisesti ja johdonmukaisesti niitä treenata :)

Tänään mentiin aussietreffailemaan Luukkiin, mutta työt, kyytiongelmat ja sairastelu ilmeisesti verotti osallistujakatrasta ja meidän lisäksi paikalla tulivat vain Dante ja Texas. Kentällä oli niin paljon lunta, ettei siellä oikein voinut treenata. Aluksi otettiin Dantelle ampumisharjoituksia (Gitta odotti puussa kiinni, se kun ei paukuista välitä). Paikalla makuuta otettiin myös - Gitan kanssa suuremmaksi osaksi paikalla istumista, vatsanalus kun on leikkauksen jäljiltä karvaton, ettei sitä voi laittaa hankeen makaamaan. Istuminen meni oikein hienosti, vaikkei sitä olla koskaan treenattukaan. Lopun aikaa koirat saivat juoksennella vapaana.

Luukista suuntasimme purina-areenalle agilitykisoja katsomaan. Otin Gitan halliin sisälle jos se olisi vaikka hieman innostunut radalla olevista koirista, mutta ei - siellähän oli niin paljon ihania ihmisiä! :D Ihan nätisti kuitenkin käyttäytyi, vaikka agilitykisojen tapaan ihmisiä, koiria ja meteliä oli paljon.