Viime päivinä ei ole juuri tokoa otettu, Gitta kun ei näin juoksun alla ole parhaimmillaan. Tänään kuitenkin päätin kertailla kaukokäskyjä ja noutoa sisätiloissa (ulkona satanut koko päivän).

Aloitin noudolla ja nyt siis treenaamme kapulan luovuttamista ohjaajan eteen. Ilmeisesti vajaan viikon noutotauko on tuottanut tulosta, sillä luovutus sujui jo yllättävän hyvin harjoituksien määrään nähden. Vähän joutui tietysti korjailemaan, mutta selvästi Gii on jo hiffannut (!) homman idean! Sisällä se ei myöskään pääse varastamaan kapulan perään, kun en viitsi viskoa yli puolikiloista kapulaa parkettilattiaa pitkin... ;)

Kaukokäskyt menivät vähän sähläyksen puolelle. Manun kanssa on aina ollut ongelmana asentojen suorittaminen ensimmäisellä käskyllä, Gitta taas tottelee käskyjä hyvin, mutta samalla se myös säätää kaikkea ylimääräistä. Tein ensin muutaman metrin välimatkalla istu-maahan sarjaa siten, että kävin palkkaamassa jokaisesta asennon vaihdosta. Maahan menot onnistuivat hyvin, mutta istumaan nousussa takamus meinasi koko ajan laahautua eteenpäin. Koitin jälleen kerran namilautasta koiran selän takana, mutta ei se edelleenkään toiminut. Gitta on niin ahne, että se ei enää pysty keskittymään itse kaukokäskyihin, vaan kyttää epätoivoisesti selän takana odottavaa frolicin murusta... Lopuksi otin myös seisomisen mukaan kuvioon, mutta siirryin itse ihan koiran nenän eteen. Seisomiset sujuivatkin todella hienosti ilman avustusta, seuraavaksi pitäisi alkaa kasvattamaan välimatkaa.