Kaikennäköistä pientä on viime päivinä tullut puuhailtua; Gitan kanssa kontakteja, jälkikeppien ilmaisua ja tokoa, Manun kanssa tokoa ja kontakteja ja Milon kanssa naksutinjuttuja ja tokoa.

Gitan kanssa kontaktit (keinu ja A) ovat sujuneet vallan hyvin. Nami A:n harjalla on auttanut aiemmin mainitsemaani "harjahyppyyn". Itse kontaktissa ei ole mitään vikaa ainakaan näin kotioloissa. Maanantaina saatiin kotiläksyksi treenata pysähtymistä käskystä mikä sitten siirretään keinulle. Ei vaatinut montaa naksutemppua, kun "odota" käsky alkoi toimia myös keinulla! Hieno Gii. Aluksi pienensin keinun kallistuskulmaa kasaamalla häkin ja maalipurkin molempien keinun päiden alle, mutta ihan parin päivän treenin jälkeen moisia viritelmiä ei tarvittu. Keinun laskeutuminen ja rämähdys eivät tosin ole olleet Gitalle koskaan ongelma.
  Tokoilutkin ovat menneet yllättävän hyvin. Uusi toimiva perusasento on todella mukava juttu, ei meinaa tarvitse aloittaa jokaikistä harjoitusta tuskastelemalla vinon tai muuten huonon sivulle tulon takia. Tällä uudella tyylillä Gitta ei ole kerran kertaa tullut liian eteen tai vinoon eli todellakin kannatti nähdä vaivaa sen eteen! Seuraaminenkin on ollut varsin hyvää eikä ole kertaakaan tullut "vireen laskuja" kesken seuraamisen. Jättöliikkeissä ei myöskään mitään valittamista. Luoksetulo (ohjaajan eteen) on edelleen vaiheessa ja hyvin varhaisessa sellaisella, kun en ole osannut päättää mitä sen kanssa teen. Helpointa (sekä itselleni että Gitalle) olisi opettaa koira tulemaan suoraan sivulle, mutta jos joskus päässäni naksahtaa sen verran pahasti, että haluaisinkin mennä yrittämään tuon kanssa jälkikokeeseen niin sitten harmittaa. G kun ei ole lainkaan hullumpi jälkikoira.
  Kaivoin myös pitkästä aikaa ihan oikeat jälkikepit kaapin kätköstä ja treenattiin niiden ilmaisua (maahan menemällä) ensin omalla pihalla ja sitten tuossa pikkupellon reunassa. Omalla pihalta lyhyeltä nurtsilta kepit löytyvät aika helposti ja G innostui taas niin paljon että maahan menon lisäksi otti kepin myös suuhunsa. Tosin en nyt näe kovin tarpeelliseksi moiseen tuplailmaisuun puuttumista ;). Pellon reuna tarjosi hieman enemmän haastetta ja mielestäni ilmaisut olivat siellä parempia = rauhallisempia ja varmempia.

Manu on ollut hyvin innokas toko-oppilas, kun se on ensin saanut katsella Gitan hauskanpitoa aitauksesta käsin :D. Ollaan tehty lähinnä Manun lempijuttuja eli noutoja ja tunnaria, mutta myös vähän seuraamista ja kaukokäskyjä. Tunnari meni tällä kertaa aivan pieleen, ei siitä sen enempää.. Noudot (metalli, puu + hyppynouto) sen sijaan menivät todella mallikkaasti, vaikkei ne nyt loppuun asti hiottuja ole. Tuomari tuskin tykkäisi Manun kiihdytysäänistä ja kauniista kapulalle syöksymisestä niin että hiekka pöllyää.. Hyppynouto kahdella esteellä on Manun ehdoton lemppari, vähän kuin flyballia noutokapulalla ;).

Milon kanssa tein tänään kosketusalustaharjoituksia naksun avulla omalla pihalla. Ihan kivasti meni, täytyy vaan katsoa että Milo pitkällä matkalla todellakin osuu alustaan eikä vaan hyppele sinne päin. Keinulla pysähtymistä otettiin samalla tavalla kuin Gitankin kanssa eikä siinäkään mitää ongelmaa ollut. Lisäksi vielä vähän tokoilin Milon kanssa alojuttuja, aika riemukas kaveri kyllä :D