Aamulla tein Gitan kanssa tunnarin pitkästä aikaa. 8 palikkaa + oma, ensimmäinen oli tosi hieno ja maltoin lopettaa siihen. Gitta ei enää tee tarkistuskierrosta, vaan heti oman löydettyään nappaa sen reippaasti suuhun ja tuo mulle. Hienoa! Kerrattiin jättöliikkeet, seisomisessa ei malta oikein pysyä paikoillaan, kun kierrän koiran taakse. Muuten ei mitään ongelmaa. Kaukokäskyt eivät taas pelittäneet yhtä hyvin kuin sisällä, täytyy vaan vaatia niitä kunnon istumisia. Maahanmenot edelleen käsittämättömän nopeita, vaikken niistä palkkaa, kun istumisia haetaan :D
  Lisäksi tehtiin vähän keppikulmia + irtoamista kepeille. Gitta osaa kyllä hakea kepit ihan hyvin itsekin, mutta jää välillä varmistelemaan multa eli täytyy vahvistaa itsenäistä suoritusta. Eri kulmat sujuivat hienosti molemmilta puolilta.

Manun kanssa treenattiin taas merkkiä, nyt se alkaa jo hakemaan itsenäisesti merkin toiselle puolelle ja kääntyy mua kohden! Tehtiin myös luoksetulon pysähdyksiä ja kaukokäskyjä, mutta meno oli vähän vaisua, kun palkka oli huono. Ei tuo koira toimi juustolla, vaan patukalla ja kissan leluilla :)

Iltapäivällä lähdettiin Sirja ja nahkacollie Röllin kanssa lenkille. Lenkin lomassa tehtiin aktivointimielessä haku-viesti leikkiä metsässä (kaikkien oppien vastaisesti). Paineltiin vuorotellen metsään piiloon, matkaa en osaa arvioida yhtään, mutta kauas :). Häläripuhelun saatuaan paikalleen jäänyt päästi koirat perään etsimään. Manu bongaili jäniksen hajuja heti lenkin alussa ja laitoinkin sen hyvin äkkiä kiinni, kun meinasi juoksumatkallaan jo unohtaa mitä oli tekemässä... Lopuksi tehtiin niin, että päästin koirat yksitellen matkaan, koska G kohteli Rölliä sen verran rajusti, ettei Rölli oikein halunnut juosta. Ensin matkaan lähti Rölli, joka juoksi hienosti pitkän matkan mammansa luo. G lähti omalla vuorollaan tosi reippaasti matkaan, mutta pysähtyi aika pian ja jäi haahuilemaan. Se katseli hetken taakse päin, mutta sai ilmeisesti hajun jäljestä ja lähtikin etsimään Sirjaa.

Koirilla oli huippuhauskaa - liikunta ja aktiviointi hoidettu samalla kertaa :)