Täällä etelässäkin ollaan päästy kunnon talven makuun, kuluneen viikon aikana pakkaslukemat kun ovat parhaimmillaan hiponeet lähemmäs -30 astetta. Tokoa ei ole pahemmin otettu eikä ainainen sisällä treenaaminenkaan oikein huvita. Onneksi on sentään lämmin agilityhalli :)

Agilitytreenit 7.2. BAT-halli

Keskiviikkona oli siis Manun agilitytreenit, mutta otin myös Gitan mukaan katselemaan ja vähän keräämään. Koska paikalla ei ollut kuin viisi koirakkoa, kerkesimme ottaa neljä eri radanpätkää kahden tunnin aikana. Päästiin tosin Gitankin kanssa ottamaan pikkaisen keppejä, matalia hyppyjä ja rengasta vapaaharkkapuolella. Ei sillä vieläkään kauheasti vauhtia ja intoa ole (edes tauon jälkeen), mutta ehkä sitten ajan kanssa. Keppien sisäänmenot olivat yllättävän hyviä, olin itse törkkimässä koiraa oikeaan väliin kunnes tajusin, että hemmetti osaahan se itsekin sinne mennä. Vaikeuksia oli ennemminkin pujottelun jatkamisessa, G tulee todella herkästi kepeiltä ulos 2-3 keppiä ennen loppua. Täytyy muistaa itse pysyä tarpeeksi lähellä.

1. rata oli yksinkertainen väärän pään putken harjoitus, joka sujui Manun kanssa yllättävän hyvin, kertaakaan ei edes vilkaissut houkuttelevaa, mutta väärää putken päätä. A:n kontakti oli erinomainen.

2. radalla lähetettiin koira putkeen, jonka suu ei näkynyt laisinkaan. Manu haki putken kaukaa ja vauhdilla, jos sanotaan että "putkeen" niin jossain sen putken on pakko olla ;)

3. rata olikin jo hieman pidempi, pätkä muutaman vuoden takaisista MM-kisoista. Manu kuunteli jälleen kerran todella hyvin ja teki kaikki mitä pyysinkin, ohjaaja ei vain heti hiffanut kaikista nopeinta ja fiksuinta ohjaustyyliä. Sen verran riskialtis kuvio se kuitenkin oli, että kisoissa en varmasti olisi uskaltanut yrittää.

4. pätkä oli varsin haastava hyppykuvio, joka sekin kuitenkin sujui hyvin.

Eipä nyt paljon enempää juttua noista treeneistä irtoa, kun Manu meni niin mahdottoman nätisti :)

Eilen olin itse vetämässä Gitan treenit, joten koirat saivat jäädä kotiin. Tänään piti mennä aamusta vapaaharkkavuorolla Purinalle treenaamaan kontakteja, mutta jäi menemättä, kun pakkasta oli yli -20.