Tänään lähdettiin vielä illalla Sirja ja lk collie Röllin kanssa treenaamaan Järvihakaan parkkikselle tokoa ja sen jälkeen pellolle koiria juoksuttamaan.

Gitta

Sirjan kyytiä odotellessa otettiin pihalla pari kertaa A-esteen kontaktia eikä siinä juuri mitään valittamista. G meni tosi nätisti, vaikkei lätkällä ollutkaan namia. Klikkaamalla saan hyvin "merkattua" oikean hetken, sen jälkeen menen palkkaamaan. Kontaktilla pysyminen oli vielä vähän huteraa, mutta huomattavasti parempaa ja varmempaa kuin eilen. 

Aika vetelää, ihan selvää kakkosvaihteella menoa. Gitta oli kaikkea muuta kuin täysillä mukana hommassa, vaikka namin lisäksi oli palkkana myös tossu (Gitan lempilelu). Seuraamista otettiin suoraan vauhdista (ei niitä perusasentoja tällä hetkellä), mikä aiheutti entistä enemmän poikittamista, mutta siltikin vetelää seuraamista. Ei auttanut vaikka pidin tossua vasemmassa kädessä ja kättä selän takana: G poikittaa ja katsoo niskat nurin taaksepäin, että tuolla takana se tossu on... fiksua. Maahanmenot meni seisomiseksi. Luoksetulot muuten ihan ok, muttei meinannut jäädä istumaan paikoilleen, vaan hiipparoi perässä.

Manu

Manun kanssa ei olla pahemmin tokoiltu sitten viimeisten tokokisojen (syksyllä 2005 ;)), mitä nyt vähän agilitytreeneissä on tullut otettua haltuunottotokoa. Seuraaminen oli tosi näppärää ja siistiä, ei juuri muuta valittamista kuin ehkä hieman väljät käännökset (lienevätkö koskaan edes tiiviitä olleetkaan...). Kaukokäskyjä otettiin n. 3 metrin etäisyydellä ja jopa istumaan nousut onnistuivat! Manu ei liikkunut milliäkään eteen tai taakse. Maahanmenot olivat tosi hyviä, mutta seisomiset olivat ilmeisesti hieman unohtuneet. Nekin kyllä sujuivat muutaman mieleenpalautuksen jälkeen. Oli kyllä todella kiva taas tokoilla Manun kanssa, se kun oli hommassa ihan fiiliksellä mukana :). Näinköhän sitä pitäisi oikeasti siirtää nuo liikkeet häiriön alle ja käydä koittamassa avoa tämän vuoden aikana. Ei varmasti vaatisi edes kovasti hommaa, pääpiirteittäin kun nuo jo sujuvat.

Illalla otin vielä pari noutoa Manun kanssa. Viimeisestä noutoharjoituksesta on aikaa runsaasti, kapulakin taisi olla puolisen vuotta hukassa... Noudot sujuivat kyllä ihan hyvin, mutta intoa oli ehkä hieman liikaa: haukahteli kapulaa hakiessa ja vauhti ei oikein meinannut pysähtyä ennen kapulaa > ei kovin tyylikkään näköistä. Luovutukset sen sijaan tosi hyviä.